Öfkem Filistin İçindir / Ahmet Rençber

Evet Filistin için çok öfkeliyim. Nasıl da öfkelenmeyelim bir aydan daha fazladır İşgalci İsrail ve müttefikleri olan ABD ve batı bütün imkanlarını kullanarak Filistin’in üzerine bomba yağdırıyor.

Öfkem Filistin İçindir / Ahmet Rençber

Evet Filistin için çok öfkeliyim. Nasıl da öfkelenmeyelim bir aydan daha fazladır İşgalci İsrail ve müttefikleri olan ABD ve batı bütün imkanlarını kullanarak Filistin’in üzerine bomba yağdırıyor. Orada yaşayan Filistinliler adeta bir cezaevi hayatı yaşıyorlardı. İşgalci İsrail izin vermeden dışarı çıkamayan hata Gazze’nin etrafı beton duvarlar ile çeviren tüm topraklarını İsrailliler tarafından işgal edilen bir halktan söz ediyoruz. İşte tüm bunlar yaşanırken bütün dünya adeta kör ve sağır kesilmiş bu olup bitenler karşısında. İşte öfkem bunun içindir. Lakin bundan daha da büyük öfkem var oda 57 Müslüman ülkenin idareci konumunda olan liderleredir. Nasıl öfkelenmeyelim bir aydan fazladır gece demeden gündüz demeden İsrail terör devleti aralıksız bir şekilde o masum insanların üzenlerine tonlarca bomba bırakıyor. On iki bini aşan suçsuz masum insanın ölümüne sesleri çıkmayan o şahsiyetsizleredir öfkem. Nasıl da öfkelenmeyelim! Gözlerimizin önünde günlerdir kadın, yaşlı, çocuk, demeden her gün katliamlar yapılırken, tüm dünya sadece bu vahşeti seyretmekle yetiniyor. Bundan dolayı onlara karşı öfkem büyüktür. Yıllardır bu mazlum halkları sömüren, fakir bırakan ve batının sömürgesi haline getiren bazı şahsiyetsiz yöneticileredir öfkem. Bitti artık o günler. Bugün tüm dünya gördü ki bu idareciler birer kukladan ibaretmiş.

Özellikle Arap ülkelerin yönetimleri sanki dilleri kesilmiş lal olmuşlar bu konuyu gündeme bile getirmek istemiyorlar. Nihayet korkuları biraz gitti de ondan sonra bir araya gelmek için bir tarih belirlediler. Benim gibi insanlarda merak ettiler kocaman 57 İslam ülkesi bir araya gelecek diye az da olsa umutlanmıştık. Ama toplantı sonucu fiyasko oldu. 11 Kasım 2023 de İslam İş Birliği Teşkilat ve Arap Ligi olağanüstü zirve gerçekleştirdi. Bu zirvede İslam Ülkelerinin liderleri Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’da bir araya geldiler. Liderler teker teker söz alarak birer konuşma taptılar. Konuşmalarını baştan sonuna kadar hepsini dinleme imkânım oldu. Yapılan konuşmalar aşağı yukarı birbirlerine yakın içerikliydiler. Konuşmacıların ortak noktası şuydu ateşkes sağlansın yardımlar bir an önce içeri girsin. Tamamda siz bunları kime söylüyorsunuz? Gerçekten söyledikleriniz İşgalci İsrail için ise o zaman öncelik olarak şunları yapmanız gerekmez mi?  Ey katil İsrail FİLİSTİN halkına yaptığın bu bombardımanı derhal durduracaksın ve derhal geri çekileceksin. Şayet bunu yapmasan Müslüman ülkeler olarak hava sahamızı kapatıyoruz, İsrail ile yapılan bütün anlaşmalar iptal edilecek, İsrail ve batıya giden bütün petrol ve gaz vanaları kapatılacak İsrail'in tüm sınır kapıları kapatılmalıdır diye konuşmalar yapılsaydı o zaman hem halk sizlerin samimiyetine inanırdı hem de İsrail'i zorda bırakırdınız.  Dolayısıyla orada bütün liderlerin yaptığı konuşmalar İsrail’i caydıracak hiçbir karar ve konuşma yapılmadı. Yapılan liderler zirvesinden daha ziyade sanki yardım kuruluşu STK başkanları toplantıları seviyesinde bir toplantı oldu. Gördüğünüz gibi liderlerin tümü ortak görüşü şu oldu yiyecek kıyafet ilaç gibi yardımlardan söz etiler.

Dolayısıyla sözde liderler toplantısı yapıldı ama sonuç bildirgesi Müslümanlar adına utanılacak, hatta acınacak bir sonuç bildirgesi halka sunmuş oldular. Hamas’ın sözcüsü Ebu Ubeyde nin dediği gibi kimse sizden İsrail ile savaşmak için ordularınızı gönderin demiyor. Bu konuda de ne o cesaretiniz ne de inancınız var. Tamam bu vasıflar sizde bulunmuyor barı dik durun ABD nin kölesi olmayın. Adam olmak için başına egal, keffi takma ile olmuyor. Ya da beyaz fistan(entari)cübbe gitmek de adam olunmaz. Olsa olsa boynunda tasması olan ve tasması da batını elinde olan birer eleman olursunuz. Adınız Abbas olmuş Fettah olmuş vs ne olursa olsun bu gerçeği değiştirmez. Bakın bir aydan daha fazladır İsrail FİLİSTİNLİ masum halkın üzerine tonlarca bomba yağdırıyor ve

ABD, İngiltere, Fransa Almanya vs tün batı İsrail’in yanında yer alırken hatta silah ve nakit para yardımı yapıyor. Yapılan bunca yardımlar yetmiyormuş batı ülke başkan ve başkanları İsrail’i ziyaret etmek için adeta sıraya girdiler. Ve hepsi de oraya gidip tüm varlıklarıyla yanlarında olduklarını beyan etiler. Peki siz ne yaptınız? Yani Müslüman ülke liderleri olarak ne yaptınız gerçekten? Şayet halkın bilmediği bir şeyler yapmışsanız bunu da çıkın halka açıkça anlatın insanlar bilsinler. Kimse sizin kalkıp zahmet edip de ölümü göze alıp Gazze'ye gitmenizi istemiyor. Batı liderlerin yaptıkları samimiyeti gibi kimse sizden onu beklemiyor. Bırakın Filistin’e gidip HAMASIN yanında durup ona destek olmak bir tarafa dursun selam bile gönderemediniz. Hani Müslümanlar kardeşti nerede bu kardeşlik. Hani siz Kraldınız liderdiniz. Ne oldu korkuda ayakta duracak takatınız bile kalmadı. HAMASIN yanındayım deyip direnişe devam HAMASA selam diyecek kadar cesaretiniz yok mu? Gerçekten elinizden hiçbir şey gelmiyorsa oradaki bir avuç mücahittin Müslüman yiğitlere Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi mücahitlere selam olsun demek çok mu zor? Siz sözde liderler bunlardan hiçbirini yapmıyorsanız sizlere tavsiyem kıyafetlerinizi çıkarın evlerinizde oturun mutfakta yemek ve bulaşık işleriyle uğraşın. Müslümanlar olarak ne zaman bu esaretten kurtuluruz? Gerçekten esaret altında inandığımız gün işte o zaman kurtuluş yakın olur inşallah

Ahmet Rençber / Habernas