Mısır'da çatışma: Katliamları ile ün salan İstihbarat Yarbayı El-Hufi ölürken, 7 müslüman da şehit oldu

Kahire'de polis ve askerlerin bir eve düzenlediği baskında çıkan çatışmada katliamları ile ün salan istihbarattan sorumlu Yarbay Muhammed Fevzi el-Hufi öldürülürken, evde bulunan 7 müslümanda şehid oldu.

Kahire'nin Amiriya bölgesinde Mısır polisi ve istiharat subayları 10 katlı apartmanda bulunan bir daireye baskın düzenledi. Gündüz öğlen saatlerinden sonra başlayan çatışma yaklaşık yedi saat sürdü. Çatışmada 7 Müslüman şehid olurken, Mısır'da yaptığı işkenceler ve yargısız infazlarla ün salan İstihbarat subayı Yarbay Muhammed Fevzi el-Hufi öldürüldü. Çatışma esnasında ismi açıklanmayan iki istihbarat subay ile bir poliste yaralandı. Çatışmada şehit olan müslümanların kimlikleri ile ilgili basına herhangi bir açıklama yapılmadı.

Görgü tanıklarından Ömer isminde bir şahıs Al-Arabiya'ya yaptığı açıklamada çatışmadan sonra on katlı binada yaşayanların hepsinin rejim polisleri tarafından gözaltına alındığını söyledi.

Aljezeera'nın Mısır İnsan Hakları örğütüne dayandırdığı habere göre İstihbarat Subayı Yarbay Muhammed Fevzi El-Hufi Mısır'da müslümanlara yönelik yapılan operasyonların başında bulunuyordu.

Öte yandan Mısırlı insan hakları araştırmacısı Haitham Ghonaim, Amiriya çatışmalarında öldürülen Ulusal Güvenlik görevlisi Muhammed el-Hufi hakkında önemli ayrıntılar açıkladı.

İlk görevi İslami hareketlere karşı savaşmak için Giza'daki Ulusal Güvenliğe katılmasıyla başladı. Giza ve Dakrur bölgesinde birçok baskında yer alarak, kaçırılan müslümların işkence sorgularını yöneten ekibin başında yer aldı. Yaptığı işkence ve infazları ile ün salınca terfi etmeye başladı.  El-Hufi, 2016 yılında Al-Tal Caddesi Al-Warraq'ta düzenlenen bir baskında daha önce de yaralanmıştı.

Temmuz 2019'da Ulusal Güvenlik Ajansı'nda yeni görevler üstlenmesiyle birlikte  Albay rütbesine terfi etmişti.

Habernas