Yayın hayatında ilk yılımız

Haberin en doğru halini ulaştırmak üzere yola çıkalı tam bir yıl oldu. Yola çıkarken kimi ilkeler belirlemiş ve bu ilkeler doğrultusunda yayın hayatımızı sürdüreceğimizi belirtmiştik. Geride kalan bir yıllık yayın hayatımız boyunca Hüseyni Tedrisat’ın talebesi ve Risale-i Nur’un şakirtleri olarak haberin doğruluk noktasından sapmamayı nasip eden Rabbimize hamd olsun.

Yayın hayatında ilk yılımız

Nas’ın Rabbine sığınıp Nas’a, Haberin en doğru halini ulaştırmak üzere yola çıkalı tam bir yıl oldu.

Yola çıkarken kimi ilkeler belirlemiş ve bu ilkeler doğrultusunda yayın hayatımızı sürdüreceğimizi belirtmiştik. Bize verdiğmiz sözü tutarak haberin doğruluk noktasından sapmamayı nasip eden Rabbimize hamd olsun.

Habernas olarak 1 yılı geride bırakmanın mutluluğunu  yaşamaktayız. 1 Nisan 2019 Tarihinde Bismillah diyerek başladığımız yürüyüşümüz 1 Nisan 2020 itibariyle daha güçlü ve kararlı bir şekilde devam ediyor.

Geride bıraktığımız bu bir yıl içerisinde her gün katlanarak artan okuyucu teveccühüne layık olmaya çalıştık doğrusu.

Malumunuz olduğu üzere Bismillah derken kendimizi şu şekilde ifade etmiştik;

Habernas ailesi olarak, iyiliğin davetçisi, kötülüğün ise nehyedicisi olma istikametinde Hüseyni tedrisatın talebeleriyiz.

Fatiha’dan Nas’a uzanan Mushaf’ın hadimleri olarak, Leşker-i Hüda sıfatının taliplileri, Risale-i Nur’un şakirtleriyiz.

Bu ifade aslında bir Ahd-u Peyman mahiyetindeydi. Geride kalan bir yıllık yayın hayatımız boyunca Hüseyni Tedrisat’ın talebesi ve Risale-i Nur’un şakirtleri olmaya gayret gösterdik.

Elbette hedeflerimize ilerlerken siz değerli okuyucularmızın hem sayfamıza hem de sosyal medya hesaplarımıza gösterdiği ilgi ve alakanın motivasyonu çok büyük oldu.

Malumunuz küresel anlamda haber yayın kaynakları, İslami olmayan anlayışın elinde olmaya devam ediyor. Bu, İman cephesi açısından büyük bir eksiklik ve büyük bir gedik olarak Müslümanların aleyhine işleyen bir durum.

Mazlumu suçlu ya da saldırgan gösterip zalimi haklı ve kurtarıcı konumuna çıkaran binlerce fasık haber yapan yayın organları arasından sıyrılıp hakkın sesi olabilmek her ne kadar kolay olmasa da biz bu yola baş koyduk doğrusu.

Bunda başarılı olabilmek için kesinlikle siz İmanlı okuyucularımızın gayretini ve desteğini de yanımızda görmeliyiz.

Editöryal açıdan Avrupa’dan yayın yapmanın kimi avantajlarına sahip olarak gerek Türkiye’ye gerekse de tüm İslam alemine dışarıdan bakmaktayız. Bu da belki büyük resim denen olguyu daha geniş görmemizi sağlayabiliyor.

Bu 1 yıl boyunca özellikle Avrupa’nın İslam’a ve Müslümanlara bakışını yansıtan haberlerin yanısıra, Müslümanların Avrupa’daki faaliyetlerini ön plana çıkarmaya ve kamuoyuna duyurmaya çalıştık.

Dünya Müslümanlarının dertlerine ve acılarına asla kayıtsız kalmayarak hazırladığımız özel haberlerle bu konulardaki duyarlılığımız sergiledik.

Köşe yazarlarımız işledikleri konularla, ortaya iddialı bir ufuk koyup eğitici olmaya çalıştılar.

Elhemdulillah etnik ve mezhebi ilkelliklerin peşine takılıp ihtilafları kurcalamadık. Yapıcı ve Vasat Ümmet olmanın  disipliniyle kalemlerimiz Ümmet şuuruyla buluştu kağıtların ak yüzüyle.

Rabbim siz değerli okuyucularımızla beraber nice yıllar nasip eylesin...

Bir haber sitesi için okuyucuların beğeni ve takdirleri hayat suyu mesabesindedir. Bu yüzden de biz yolumuzu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da okuyucularımızla beraber kat etmeye niyetliyiz.

Bu meyanda sayfalarımız siz okuyucularımızın hizmetindedir. Bütün iletişim hesaplarımızdan bizlere ulaşarak eksiklik ve yanlışlıklarımızı bildirebileceğiniz gibi  bizi daha ileri taşıyacak her türlü önerilerinizi de iletebilirsiniz.

Her hangi bir konuda makale, şiir, hikaye ve diğer türlerde kağıda dökebileceği duygularını başkalarıyla paylaşmak isteyen okuyucularımız için de sayfalarımız  hazırdır.

Geride bıratığımız bu ilk yılımızda  Habernas’ı yalnız bırakmayan siz değerli okuyucularımıza tekrar tekrar teşekkür ederiz...

Habernas