Ya Gelin… / Muhammed Hadi

Nedir bu agresif haliniz? Niye dindarlara ve inançlarına hakaret etmeyi bu kadar seviyorsunuz! Hani siz kültürlü, medeni bir toplumunun, asil ve soylu  insanlarıydınız! Bu haliniz, acizliğinizin işaretidir.

Ya Gelin… / Muhammed Hadi

Dinini unutan bir nesil, dinine yabancı bir nesildir. Belki de dinsiz bir nesildir. Dini tercihlerin bilinçli olması gerektiği kadar, imanı terk etmenin de bir bilince dayanması gerekmektedir. İnancım ve kanaatimce  bilinçli bir inkar ile imansızlık söz konusu bile olamaz. Çünkü bilim ve bilinç diğer bir deyişle akıl ve ruh, imanı telkin eder, işaret eder.

Peki bunlara rağmen dini tercihini farklı yönde kullanmak isteyip, dine mesafeli duran ya da dine düşmanlık edenler ne diyorlar?

Bu kesimler; dinin, çağımıza uygun olmadığı safsatasını çokça dillendiriliyor ve bunun karşısında moderniteden bahs ediyorlar. 

Neymiş acaba modası geçen, akla uymayan, insanı esir eden? Neymiş bu modernite?

Evet bir yönüyle haklılar; yalan dolanın, pis çirkefliğin moda olduğu bir zamanda, dürüstlüğün ve iyiliğin moda dışı olması anlaşılır bir durumdur. İnsanın insana köle olduğu; aklın, çamura bulandığı bir dönemde, Allah’a kul olmanın, aklın hakka uymasının moda dışı olması da anlaşılır bir durumdur. Ailelelerin dağıldığı, bedenlerin pazarlandığı, ülkelerin tarumar edildiği bir “modern çağda”, İslamın modern olmamasına ne denilebilir ki!

Bir de dine düşmanlık göstermese de dine bütünüyle mesafeli duran büyük bir kesim var. Bu kesim, neye karşı olduğunu bilmediği kadar neyi istediğini de bilmeyen bir kesimdir. Ve bu kesim azımsanmayacak kadar da çok gibi.

Ayrıca sormak istiyorum; bizim dinimizden şikayet ediyorsunuz peki, siz bize hangi dini öneriyorsunuz? Bize yoksa bilim dediğiniz dini mi öneriyorsunuz? Siz bu bilim dinini sahi tanıyor musunuz? 

Bilime de din diyorum çünkü, yağmurun yağışını, depremin oluşunu inceleyip, bunu doğa yaptı diye inanıyorsunuz. Bu sizin inandığınız bilimi, en bilgisiz müslüman dahi biliyor ve en az sizin bildiğiniz kadar biliyor. Ama sizin bilmediğiniz bir şeyi daha biliyor bu bilgisiz(!) müslüman. Belki de en önemliside bu; yağmurun ve depremlerin ve daha birçok olayın olduğu bu doğanın sahibini, sevk ve idare edenini, buna hükmedenini biliyor, O’na inanıyor ve gücüne karşı boyun eğiyor ve özgürleşiyor. Siz ise doğa gibi binlerce unsura tapıyorsunuz, kölesi oluyorsunuz, hem dünyanızı hem ahiretini heba ediyorsunuz. 

Nedir bu agresif haliniz? Niye dindarlara ve inançlarına hakaret etmeyi bu kadar seviyorsunuz! Hani siz kültürlü, medeni bir toplumunun, asil ve soylu  insanlarıydınız! Bu haliniz, acizliğinizin işaretidir. Kimse size gelin örtünün, namaz kılın ya da zekat verin mi diyor? Ya da bu dinin Peygamberlerini seveceksiniz, tabi olacaksınız, diye sizi zorlayan mı var? Siz niye bu gündemleri oluşturmak istiyorsunuz ya da niye temelsiz zorba ifsadi dininizi dayatıyorsunuz? Siz değil misiniz kadının özgürlüğünden dem vurup, kadının başörtüsünü hazmedemeyen!

Bu ne yaman çelişki.

Ya gelin, bu dinin sahibine teslim olun, kardeş olalım. “Ya da sizin dininiz size, bizim dinimiz bize” dediğimiz gibi, siz de bizim dinimizden elinizi, dilinizi çekin.

Tüm insanlığın özgürlüğü ve huzuru için; “ne mutlu Müslümanım diyene!”

Vesselam.

Muhammed Hadi / Habernas