Terörist İsrail rejimi Filistinli engellinin evini 5. kez yıktı

2009 yılında İşgalci İsrail güçleri tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 3. kez evi yıktırılan Ebu Reyale, yıkım sırasında yaşadığı şok yüzünden ikinci kattan düşerek felç geçirmişti.

İşgal yetkilileri, bu sabah (1 Mart Pazartesi) Kudüs’ün el-İseviyye beldesinde bir evi ruhsatsız olduğu bahanesiyle bir kez daha yıktı.

Siyonist işgal güçleri, askeri araçlarla sabahın erken saatlerinde el-İseviyye beldesine baskın düzenledi. Filistinli Hatim Hüseyin Ebu Riyale’nin evini kuşatıp buldozerlerle yıkımı gerçekleştirdi.

Ayrıca civardaki evlerin çatılarına da konuşlanan işgal askerleri, evin yıkılması sırasında Filistinlilerin eve yaklaşmasını engelledi.

Bu yıkımla birlikte İşgalci İsrail’e bağlı Kudüs belediyesi, gerekli izinleri vermeyerek Ebu Reyale’nin evini beşinci kez yıkmış oldu.

2009 yılında İşgalci İsrail güçleri tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 3. kez evi yıktırılan Ebu Reyale, yıkım sırasında yaşadığı şok yüzünden ikinci kattan düşerek felç geçirdi.

Diğer yandan İşgalci İsrail işgal güçleri, bir hafta önce de Kudüs’ün el-İseviyye beldesinde Alyan ailesine ait dört daireden oluşan iki katlı evi yıkmıştı.

Siyonist işgal güçleri Kudüs'ün hareketli beldesi olan el-İseviyye beldesine her gün baskın düzenliyor. Bu yüzden el-İseviyye beldesi hemen her gün işgalcilerle Filistinli gençler arasında çatışma, kaos ve tutuklamalara sahne oluyor.

İşgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı.

Palinfo