Ortalık ısınıyor / İbrahim Kızar

Evet HÜDA PAR, yattığı yerden katilleri, mağara adamlarını, şefaatle hapisten kurtulan bunakları, İbni Selülün maskeli ve maskesiz olanlarını, her devrin adamını, mezardan medet umanları panikletmesi beni şahsen sevindirmektedir.

Ortalık ısınıyor / İbrahim Kızar

Mübarek Ramazan ayındayız. Hal ve heraketlerimize, söz ve davranışlarımıza, yazıp okuduklarımıza her zamankinden daha çok dikkat ederek ahlakımızı ve yaşadığımız topluma karşı davranışlarımızı güzelleştirenlerden olmak duasıyla yazımıza başlıyoruz.

Seçim tarihi belli oldu. Önümüzdeki beş sene ülkeyi idare etmeye, yönetmeye talip olan adaylar belli oldu. Partiler gruplaştı, ittifaklar kuruldu.

Tatlı bir hizmet yarışında geçmesi gereken seçim kampanyaları, kazanmak adına her türlü çirkinliğin sergilendiğ bir ekrana dönüştü. Normal bir ülkede insan isterdi ki seçime katılan, devleti idareye talip olan her parti kazandığı durumda halka yapacakları hizmeti anlatsın. Yani herkes, her parti dürüst olsun dürüst siyaset yapsın. Türkiye gibi bir ülkede zor bir iş.

Elbette zora talip olanlar var. HÜDA PAR gibi. Daha önceki seçimlerde aldığı oy miktarına bakıp küçümseyenler, küçük görenler, isminin anılmasını istemeyenler, ısrarla görmezden gelenler, gündeme gelmesini istemeyenler, HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakına katılması ile velveleye kapılarak ortalığı ısıtmaya, ellerinde gelse yangın yerine çevirip kârlı çıkmaya çalışıyorlar.

Ekranlar "Berbere yapan", (boş ve luzumsuz konuşan, keçi gibi bağıran) insanlarla doldu taştı. Eski olmuş, unutulmuş kim varsa HÜDA PAR hakkında Berebere yapsınlar diye ekranlara çıkarıldı.

Yattığı hapisten bağırıyor, katil damgalı, ülke Afganistana dönecekmiş diyor (Afganistana kurban ol sen ve zihniyetin) medet umduklarını yardıma çağırıyor, zoru gördüğünde döktüğü soğuk terleri mi hatırladı acep?

Mağaralardanda ses geliyor, dayılarını uyarıyorlar mı ne.

Şefaat ile hapisten kurtulup dışarda dolaşan bunakta Berbere yapıyor kendince.

İbni Selülü mumla aratanlar aynı şekilde bazen saklandıkları maskelerin ardından, bazen kendilerini sağlama aldıklarını düşündükleri uzaklardan uzaklardan fitne fesat peşindeler.

Birilerine gül uzatan her devrin karanlık adamı bir yerden debeleniyor, halkın bağrına saplanan altı okların sahipleri başka yerden debeleniyorlar ve daha saymadıklarımız.

Birde mezarlardan medet umanlar var, bunlar çirkin propağandanın piridirler, kendilerinde olan her türlü çirkinliği başkalarına, rakip gördüklerine yamarlar. Halbuki bahsettikleri her kötü sıfat aslında onlarda vardır. Faydası oldu mu? Olmayacak kanımca.

Bu işin karlısı kim çıkacak, benim görüşüm, benim kannatim çıktıkları her programda dimdik duran ve 2012 yılında yazdıkları parti programını dobra dobra savunup halka açıklayan HÜDA PAR karlı çıkacaktır. Bu kadar saldırı, bu kadar çok tarafın birden hücuma geçmesi ve saldırganların dünü ve bugünü HÜDA PAR’ın doğru istikamet üzere olduğunun bir başka delilidir. HÜADA PAR dostlarını sevindirerek, kirli hesap yapanların uykularını kaçırtarak, kimine soğuk ecel terleri döktürerek geliyor inşaallah.

Evet HÜDA PAR, yattığı yerden katilleri, mağara adamlarını, şefaatle hapisten kurtulan bunakları, İbni Selülün maskeli ve maskesiz olanlarını, her devrin adamını, mezardan medet umanları panikletmesi beni şahsen sevindirmektedir.

HÜDA PAR yetkilileri bugüne kadar çıktıkları her ekranda dik durmaya devam edip halka dürüst siyaseti gösterseler, sadece tanımayanların HÜDA PAR’ı tanımasını sağlarlar.

Gönlümden geçen güçlü bir temsil ile HÜDA PAR’ı mecliste görmektir. Bakalım Mevla neyler ne eylerse güzel eyler.

Allaha emanet olun