Kur'an'ı hatmeden miniklere taç giydirilip, diplomaları verildi

Altın Çocuk Bahçesi'nde Kur'an eğitimi alan 4-6 yaş arası 32 çocuğa Kur'an-ı Kerim'i hatmettikleri için diploma verilerek taç giydirildi.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi bünyesinde açılan Altın Çocuk Bahçesi'ndeki 4-6 yaş arası 32 çocuğa Kur'an-ı Kerim'i hatmettikleri için yılsonu merasimi düzenlenerek diplomaları verildi, taç giydirildi.

Altın Çocuk Bahçesi'nde yıl boyunca gördükleri eğitimin sonunda Kur'an-ı Kerim'i hatmeden 32 minik öğrenci, kendileri için düzenlenen yılsonu merasimiyle hocalarının elinden kendilerine diploma verilerek taç giydirildi.

Aileler tarafından yoğun ilgi gösterilen program minik kız öğrencinin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Altın Çocuk Bahçesi İdarecisi Serpil Zariç, dünya yaşlandıkça gençleşen tek şeyin Kur'an-ı Kerim olduğunu söyledi.

"İnsanlığın geleceği bugünün çocuklarıdır"

Eğitimlerin temelinde Kur'an olduğunu aktaran Zariç, "Kur'an öyle bir nurdur ki asla söndürülemez. İşte, buna binaen ne mutlu o insanlara ki eğitimlerinin temeline Kur'an-ı almışlardır. Toplumun ihyası her ne kadar Kur'an ise de bunun yürüyen kısmı elbette insandır. İnsanlığın geleceği, yarınları da muhakkak ki bugünün çocuklarıdır. Anneyi eğitmekten almış, çocuğu da fıtri eğitimden koparmış hiçbir toplum asla ihya olmaz ve yıkılmaya da mahkûmdur." dedi.

"Çocuklarımızla bir bütün halinde olmalıyız"

Anne ve babanın evladına bırakacağı en büyük hediyenin, mirasın güzel terbiye olduğunu vurgulayan Zariç, "Gençlerin enerjisi ve yaşlıların tecrübesinden istifade etmeyen toplumlar ilerleyemezler' veciz sözünün temeli olup yarınlarımız olan minik yavrularımıza önem vermeli, kendilerine 7 yaşından sonra namazı telkin etmeli, 7 ile 15 yaş arasında iken kendileri ile arkadaş olmalıyız. 15 yaşından sonra da onlar ile istişare edebilecek kadar çocuklarımızla bir bütün ile iletişim halinde olmalıyız." diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından program, minik öğrencilerin gösteriyle devam etti.

Minik öğrencilerin oynadığı ve Peygamberimizin vasıflarının konu alındığı skeçler sonrası, Kâbe maketinin etrafında dönen minik öğrenciler tarafından hadis gösterimi yapıldı. Minik öğrenciler tarafından okunan ilahi ve yapılan gösteriler sonrası son olarak hadisler ve bazı süreler okundu, hatim duası yapıldı.

Programın sonunda Kur'an-ı Kerim'i bitiren 32 öğrenciye hocaları tarafından diploma verilerek taç giydirildi.

İLKHA