'Bu zulmü nasıl unutabiliriz ki?'

Batman’da 23 Ocak 1993 yılında mürted örgüt PKK tarafından hunharca katledilen iki kardeş Murat (19) ve Abdürrahim Yıldız’ın (17) ailesinin acısı, aradan geçen 28 yıla rağmen bir türlü dinmiyor.

Batman’da 28 yıl önce, İslami bir hayat yaşadıkları için mürted örgüt PKK tarafından evlerinin yakınındaki dükkanlarının önünde katledilen şehid iki kardeş Murat ve Abdurrahim Yıldız, şehadetlerinin yıl dönümünde aileleri tarafından bir kez daha hüzünle anıldı.

Evlatlarının metfun bulundukları kabristanını ziyaret eden acılı anne ve baba, Yasin-i Şerif okuyup dualarda bulundu.

Özellikle bölgede İslami hizmetleri engellemek için her türlü baskı aracını kullanan ve amacı uğruna dindar Kürd halkını acımasızca katleden PKK tarafından şehid edilen henüz 19 yaşındaki Murat ve 17 yaşındaki Abdürrahim Yıldız’ın katledilmesinin üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen anne ve babasının duyduğu acı ilk günkü gibi taze.

Şehadetlerinin 28’inci yılında İLKHA'ya konuşan baba Fahrettin ve anne Sadiye Yıldız, evlatlarını kaybetmenin hüznünü gözyaşlarıyla anlattı.

Evlatlarının dindar bir kişiliğe sahip olduğunu, İslami bir hayat yaşadıkları için PKK’nin hedefi haline geldiğini belirten baba Fahrettin Yıldız, evlatlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

“Müslüman oldukları için öldürdüler”

Evlatlarının mahalle çocuklarına Kur’an dersi verdiğini dile getiren Yıldız, “28 yıl önce evlatlarım PKK tarafından katledildi. Çok halim selim çocuklardı. Allah zalimleri kahrettin, evlatlarımın hakkını bırakmasın. Allah çok daha iyi bilir. Çocuklarım camide çocuklara Kur’an dersi veriyordu. Cami dönüşünce dükkanda onları öldürdüler. Evlatlarım PKK tarafından şehit edildiler. Onları sadece İslami bir hayat yaşadıkları için katlettiler. Menfaat için değil Müslüman oldukları için öldürdüler. Öbür dünyada hakkımızı soracağız inşallah.” dedi.

“Allah haklarını bırakmasın”

Çocuklarının İslam dinini yaşamaktan başka bir gayelerinin olmadığını ifade eden anne Sadiye Yıldız, “Evlatlarımızın şehid edilmelerinin üstünden 28 yıl geçti. Oğlum Murat camide Kur’an derdikten sonra dükkana geldi. İmansızlar orada her iki kardeşi şehid etti. Dinlerini yaşamaktan başka yaptıkları hiçbir şey yoktu. Özellikle oğlum Murat her gün yatsı namazına kadar camide çocuklara Kur’an dersi verirdi. Bir cuma günü akşam ile yatsı namazı arasında oğlum Murat dükkana gelirken kardeşiyle birlikte onları şehid ettiler. Allah haklarını bırakmasın.” diye konuştu.

“Bu zulmü nasıl unutabiliriz ki?”

Evlatlarının PKK tarafından katledildiğini vurgulayan anne Yıldız şöyle devam etti: “Evlatlarım Müslümandı, onlarda Müslümanlardan nefret ediyorlardı. Ölene kadar onları unutmayacağız. Bu zulmü nasıl unutabiliriz ki? Suçsuz yere öldürüldüler. Oğlum Murat Kur’an okumayı ve öğretmeyi çok severdi. Katledildiği gün yemek yemeden camiye gitmişti. Ona ne kadar yemek yiyip öyle gitmesini söylediysem de yemedi. Çocukların soğukta Kur’an dersi almak için kendisini beklediğini, bundan dolayı beklemeden gitmesi gerektiğini söyledi. Zalimler cami dönüşü her iki oğlumu da dükkanın önünde katlettiler.”

İLKHA