Kur'an ayetlerini kalkan edinmek / Mücahid Haksever

Tv ekranlarında kendi egonuz için Kur'an ayetlerini okuyarak, amacınızı gizlemek için ayetleri kalkan edinerek insanları nasıl kandırırsınız? Sizler kendi günahlarınızın hesabını veremeyecekken bu kadar insanın hesabını nasıl vereceksiniz? Ve buna da Kur'an hizmeti adını nasıl verirsiniz?

Kur'an ayetlerini kalkan edinmek / Mücahid Haksever

Avrupa ülkelerinde iltica, evlilik ve çalışma vizesi dışında başka bir yolla oturum alınamaz. Her yıl Avrupa’ya oturum hayaliyle binlerce insan gelir ama bu üç argümandan hiçbirine sahip olamadıkları için insanlar büyük hayal kırıklığı yaşayarak sındırışı edilirler.

Almanya’ya da bu ailelerden biri kaçak olarak gelmişti. Yıllarca bu aile oturum alabilmek için uğraştılar ama bir türlü muvaffak olamadılar. Bu süre zarfında Avrupa’nın rahat hayatı onları da cezbetti. Ama oturum alması için gerekli şartları taşmadığından Almanya hükümeti tarafından sınırdaşı edildi.

Memleketine döndüğünde kendilerini geçim sıkıntısının ortasında buldular. Çünkü memlekette bir ayda kazandığını o Almanya’da bir günde kazanıyordu. Almanya’daki rahat hayata alışan aile bireyleri huzursuzluk çıkarmaya başladılar. Tekrar Almanya’ya dönmesi için babaya baskı kurmaya başladılar. Baba çok çaresiz bir haldeydi. Ne yapacağını bilemiyordu. Almanya’ya bu defa gittiğinde elinde bir argümanı olsun diye memlekette devlet ve hükümet aleyhinde ne kadar gösteri varsa hepsine tek tek katıldı. Amacı hükümet düşmanlığı, devlet düşmanlığı yapmak değildi. Zaten öyle bir derdi de yoktu. Amacı Almanya’ya zengin hayatına dönmekti. Ama bu amacını gizlemek için mağdur rolü oynayacaktı. Gösterilerde polislere hücum ediyor, panzerlerin önünde duruyor özellikle de gazetecilerin onu resmetmelerine özel önem veriyordu. Adete polislere beni tutuklayın diye yalvarıyordu.

Ülkemizde alim kisvesinde bazı zevatın sosyal medya hesaplarından sergiledikleri tavırlara bakınca bu adam geldi aklıma. Bu alim(!) zevat İslam’a ve Müslümanlara hizmeti bir tarafa bırakmış ekranlarda bas bas beni tutuklayın diye bağırıyorlar. Sorunlar yok değil. Hiçbir şeyden şikayet edilmesin her şey güllük gülistanlık diye bir iddiamız da yok. Ama Almancı protestocu gibi, mesele protesto değil. Mesele Almanya’daki lüks hayat. Bu zevatın sohbetlerini dinliyorum, yazılarını okuyorum İslam’a hizmet namına en ufak bir şey görmüyorum. İslam’ın ve Müslümanların sorunları ve dertleri onların umurunda değil. Sohbetlerinde İslam coğrafyasındaki mazlum ve mağdur Müslümanlar için tek kelime sarf edildiğini duyamazsınız okuyamazsınız. İşin ilginç tarafı yaptıkları kimi açıklamalarda alenen olmasa da İslam düşmanlarını sevindirecek sözleri ya ima ediyorlar ya da söylüyorlar. Ve bunu pervasızca yapıyorlar.

Bu yapılanlar, İslamiyet ve Müslümanlık adına utanç vericidir. Hele bir de onların sözlerine kanan salih ve ihlaslı insanları görünce de kahrolmamak elde değil. Sizler kendinizin günahlarının hesabını veremeyecekken bu kadar insanın hesabını nasıl vereceksiniz? Kendi egonuz için Kur'an ayetlerini okuyarak, amacınızı gizlemek için kalkan edinerek, bu samimi insanları nasıl kandırırsınız? Ve buna da Kur'an hizmeti adını nasıl verirsiniz? Yazıklar olsun sizlere!

Mücahid Haksever / Habernas