Kim bu savaşı durdurabilir? / Ahmet Rençber

Kim bu savaşı durdurabilir? / Ahmet Rençber

Bu soruyu siz okuyucular da çok sık duymuşsunuzdur. Bu savaşı kim durdurabilir? Genelde bu soruya şöyle cevap veriyorlar! Bu savaşı yani FİLİSTİN- İşgalci İSRAİL savaşını ancak Amerika durdurabilir bir çok insan bu şekilde bunu dinlendiriyor. Bu savaşı durduracak başka kimse yok diyerek cevap veriyorlar. Bunu söyleyenler rast gele laf olsun bu demiyorlar. Dünyada bütün umutlarını  ABD ye bağlayan bu tipler bunu laf olsun diye söylemiyorlar.  Adamlar bilinç altına yerleşmiş kalbinde geçenleri söylüyorlar. İşte bu tip insanların geneli düşünsel ve zihinsel olarak işgale uğramış  şahıslardır. Zihin dünyaları daima işgale uğramış bi tipler işgalcilerin ağızları ile konuşurlar. Bu şahısların kimisi toplumda kariyer sahibi ve unvanlarıyla bilinen kimselerdir. Kimisi de cübbesiyle başındaki sarığıyla minberlerde ve yüksek yüksek döşeklerde oturarak toplumu uyutmak için söyledikleri her sözün etkisi adeta birer uyuşturucu etkisi kadar insanların zihinlerinde tahribatlara sebep olmaktadırlar. Evet bunların bütün çabaları zır zırlanıp İslam’a olan kinlerinden dolayıdır. Varsınlar kinlerini kussunlar.

Ama biz inanan Müslümanlar olarak umudumuzu Allah’a bağlamışız. Müslümanlara yardım edecek onlara bir çıkış kapısı açacak olan Allah’tır. Geçmişte olduğu gibi bu gün de bu savaşı kazanacak onu durduracak olan yine Müslümanlar olacak inşallah. Galip gelecek olan Allah ve Müslümanlar olacak.

Nasılki Hz. Musa ile Firavun savaşında Musa galip geldiyse, nasıl ki Hz. İbrahimve Nemrut savaşın da Hz. İbrahim galip geldiyse, Nasıl ki Hz. Muhammed Uhud’da, Bedir’de, Hendek’te, Hayber’de (Yahudileri) yenip bu savaşları kazanıp galip geldiler ise, nasıl ki  Selahaddin Eyyubi Kudüs’ü haçlıların esaretinde kurtarıp onu haçlıları orada kovduysa Allah’ın izniyle bu gün de Müslümanlar bu savaşın galibi olacaklar. Bununla ilgili Allah’ın vadi vardır. Ey İman edenler! Eğer siz cihat ederek Allah’a dinine yardım ederseniz Allah da size yardım edip zafere ulaştıracaktır. Dünyada izzet ve hürriyete, ahirette ise cennete ulaşıncaya kadar sizi hidayet üzerinde devamlı kalıp ayaklarınızı sabit ve sağlam tutacaktır. Muhammed suresi. 7 ayet. Dileğimiz ve duamız Hamasın bu savaşı kazanması içindir.

Fakat burada Hamas ve İşgalci İsrail savaşı olunca İsrail ile Hamasın askeri açıdan karşılaştırmak pek de adil olmaz. İşgalci İsrail’in elinde sınırsız askeri savaş uçakları, tank, uçak savar, ve top daha da sayamadığımız bir sürü silah ve  teçhizat bulunuyor. Ek olarak ABD ve yandaşlarının verdikleri sınırsız desteği saymıyoruz. Hamas’ın elinde bulunan askeri silahlar ise sınırlı olmakla beraber muhtemelen kendi imkanlarıyla imalat etikleri roket yada havan silahlarıdır. Bundan dolayı savaş ve askeri teknik açısında değerlendirmesi yapıldığı zaman açık bir şekilde görünüyor ki şu an mevcut olan şartlara güre Hamasın askeri açıdan bu savaşı kazanması o kadar da kolay bir iş değildir. Tabi ki Allah’ın yardımı o ayrı bir konu. Allah göstermesin velevki İşgalci İsrail kazansa bile bu İsrail’in zaferi olmaz tam tersini düşünüyorum. Bakınınız yetmiş yıldır dünyanın her hangi bir ülkesinde kim İşgalci İsrail aleyhine bir söz söyleme cesaretinde bulunabilir di? Mümkün müydü? Ama bugün gördüğünüz gibi yüz binlerce insan meydanlarda Filistin bayrağıyla yürüyüşler mitingler yaparak yaşasın Filistin diyerek Filistin bayraklarını dalgalandırıyorlar. Öte yandan İşgalci İsrail aleyhine slogan atarak terörist İsrail diyerek Avrupa’nın ortasında terörist Netanyahu  bağırarak sloganlar atıyorlar. Bundan önce bu mümkün müydü? Üstelik bir çok ülke hükümet meclislerinde bile İşgalci İsrail aleyhine kınama ve konuşmalar yapılıyor. İslam dünyasında ise bambaşka bir resim ortaya çıkıyor. Avrupa’nın tam tersine İslam dünyasının halkları yönünü Hamas’a doğru çevirmişken idarecileri ise hem yönünü hem aklını hem de cisimlerini İşgalci İsrail’e teslim etmişlerdir. Bildiğiniz gibi İslam dünyasının liderleri çoğu Hamasın varlığından rahatsızlar. Hatta bugün bile çoğu Arap devlet kralları İşgalci İsrail’in bu savaşın kazanmasını canı gönülden istiyorlar.

Örneğin Mahmut Abbas Hamas’ı terörist kabul ediyor. Bundan dolayı da İşgalci İsrail’in Mahmut Abbas ile bir sorunu olmuyor. Bilakis ona iyi bakıyor adeta besliyorlar. Fakat söz konusu Filistinliyse o zaman Şex Ahmet Yasin’de Filistinliydi Mahmut Abbas’ı İşgalci İsrail, ABD ve Avrupa da herkes destekliyor. Hatta Birleşmiş Milletler Abbas yönetimini muhatap kabul edip onu Filistin Başbakanı olarak kabul ediyor. Bazı yardım fonlarıda Abbas yönetimine para yardımında bulunuyorlar. Ama söz konusu Hamas yada İslami Cihat olunca işler değişiyor ve hemen silahlar devreye giriyor top yekun Hamas ve onun taraftarları olan herkes yaşlı kadın çocuk herkesi öldürmek için tüm araçları kullanarak herkesi öldürmek için seferberlik ilan edebiliyor. Peki Şex Ahmet Yasin ve Rantisi bunlar Filistinli değiller mi? Daha binlerce Filistinliyi İşgalci İsrail şehit etmedi mi? Şex Ahmet Yasin yetmiş yaşını geçmiş elli ayağı tutmayan sandalyeye bağlı olan bir insanı uçakla bomba atarak katlediyorlar bu durumda olan birisinin yaşamasına izin vermeyenler nasıl oluyor da Abbas ve onun gibilerine besleyip dost ediniyorlar. Demek ki mesele Filistinli olmak değilmiş mesele duruş ve teslimiyet meselesidir. Abbas ve onun ayarında olanlar İşgalci İsrail, ABD ve batıya teslim oldukları için yaşam hakkını onlardan alıyorlar. Hamas ve taraftarları ise Allah’a ve Resulüne teslim olmuşlardır. Şayet Hamas bu savaşta yenilse bile inanıyorum ki akıbeti mutlaka hayra vesile olacak. Bu savaş vesileyle içimizdeki İşgalci İsrail dostlarını ve onların sevicilerini açığa çıkardı. Bundan dolayı diyorum ki bu savaşı Müslümanlar durduracak. Şunu unutmayalım bugün bir avuç Müslüman Hamas direnişçileri İslam’ın izzetini şerefini ayakta tutmaya çalışıyorlar. Allah yardımcıları olsun.

Ahmet Rençber