Siyonist eşkıya: Filistinli Salihiye'yi gözaltına alıp evini yıktılar!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde bulunan Salihiye ailesinin evine gece yarısından sonra baskın düzenleyen siyonist eşkıya çetesinin, Salihiye ve ev ahalisini gözaltına aldıktan sonra buldozerleri evi yıktığı belirtildi.

Siyonist eşkıya: Filistinli Salihiye'yi gözaltına alıp evini yıktılar!

İşgal güçlerinin sabaha karşı düzenledikleri baskında, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ikamet eden Mahmud Salihiye'nin evinde oturanlardan ve onlara destek verenlerden 26 kişiyi şiddet kullanarak gözaltına aldıktan sonra, buldozerler ve iş araçlarıyla evi yıktılar.

Salihiye ailesinin avukatı tarafından yapılan açıklamada da, "Kalabalık bir siyonist işgal gücü, gece saat 03.00 civarı Salihiye ailesinin evine baskın düzenledi. Evde bulunanlardan bazılarına saldırdıktan sonra polis merkezine götürdü" ifadeleri kullanıldı.

Gözaltına alınanlardan 6’sının Salihiye'nin ev halkı olduğu belirtilirken diğer tutuklanan 20 kişinin ise Salihiye' ailesine destek vermek için toplanan mahalle sakini olduğu açıklandı.

İşgal güçlerinin, yıktıkları evin çevresini ablukaya aldığı ve Şeyh Cerrah Mahallesi'ne çıkan bütün yolları kapattığı belirtildi.

Şeyh Cerrah Mahallesi'nde, 1956'da Ürdün hükümetiyle BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) arasında yapılan anlaşmaya binaen 28 Filistinli aile yerleşmişti.

Salihiye ailesi, mülkün, siyonist israil’in  Doğu Kudüs’ü işgal ettiği 1967’den önce kendilerine ait olduğunu belirtirken, siyonist eşkıyalar, Ürdün yönetimi döneminde bu arazinin bir vakfa ait olduğunu bu nedenle "Gaiplik Yasası" doğrultusunda 5 yıl önce araziyi istimlak ettiğini duyurmuştu.

İşgal rejimi Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinli aileleri göçe zorlamak ve mülklerine el koymak için terör ve baskı politikasını aralıksız sürdürüyor.

SİYONİST ÇETE, FİLİSTİNLİLERİ KENDİ EV VE İŞ YERLERİNİ YIKMAYA ZORLUYOR!

Öte yandan siyonist çete, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde Filistinlileri, kendilerine ait bir evi ve 5 iş yerini yıkmaya zorladı.

Filistin resmi haber ajansının haberine göre, sözde siyonist makamları aldıkları yıkım kararında, ev ve iş yerlerinin ruhsatsız olduğunu öne sürdü.

Yıkılması istenen binaların Kudüs'ün kuzeyindeki Şafat mülteci kampı, Silvan ve kentin güneyindeki Cebel el-Mukebbir beldesinde olduğu bildirildi.

Kudüs'teki Filistinlilerden, mahkeme kararı çıkması durumunda söz konusu yerlerin kendileri tarafından yıkılması isteniyor. Aksi takdirde resmi makamların yıkım masrafları büyük meblağlarla yer sahiplerine ödettiriliyor.

İnsan hakları merkezlerine göre, Kudüs'teki Filistinliler, inşaat ruhsatı almak için on binlerce dolar ödemek zorunda bırakılıyor.

Resmi bir kurum olan Filistin Ulusal Bilgi Merkezi, siyonistlerin eşkıyaların 1967'de Kudüs'ü işgalinden bu yana 1900 evi yıktığını kaydetti.