Peygamber Sevdalıları'ndan Kadir Gecesi mesajı

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi için bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu gecenin bağışlanma ve af dilemek için bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Peygamber Sevdalıları'ndan Kadir Gecesi mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı adına açıklama yapan Ahmet Ural, bu gecede kendimiz için, Müslümanlar ve İslam ümmeti için dua edilmesi gerektiğini hatırlatarak Allah'ın (Celle Celâluhu) bize sunduğu fırsatın kadrini bilmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

"Mağfiret ve bağışlanma talep edelim"

Allah'a (Celle Celâluhu) hamd; Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem), aline ve ashabına salat ve selam ile başlanan mesajda, Allah (Celle Celâluhu), Ramazan ayını diğer aylardan daha faziletli kıldığı, bu aya fazilet veren kıymetlerden birinin "oruç", bir diğerinin ise içerisinde Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu "Kadir Gecesi" olduğuna dikkat çekildi.

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." ayetlerinin yer aldığı mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Allah'ın Kadir Gecesi'ne verdiği önemi idrak edenler, Ramazan ayının ilk gününden son gününe kadar tüm gecelerini Kadir Gecesi olarak nazara almışlardır. Kadir Gecesi'nde idrak edilen hayırlı amelleri tüm gecelerde ihlas ve samimiyetle yerine getirmişlerdir. Allah'ın bize sunduğu fırsatın kadrini bilmişlerdir.

Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şöyle buyurmuştur: 'Kadir Gecesi'ni, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah'tan bekleyerek ibadet ve tâatle geçiren kimsenin -kul hakkı hâriç- geçmiş günâhları bağışlanır.'

Kadir Gecesi, bağışlanma ve af dilemek için bir fırsattır. Allah'tan (Celle Celâluhu) af ve özür dileyelim. Allah'ın (Celle Celâluhu) bize ikram ettiği nice fırsatlardan dolayı yine O'na doğru koşalım. Mağfiret ve bağışlanma talep edelim. Allah'ın (Celle Celâluhu) teveccühünü, lütfunu ve ilahi muhabbetle bakışını kendi üzerimize çekelim. 'Öyleyse yalnız beni anın ki ben de sizi anayım' (Bakara Suresi, 152) düsturu ile hareket edelim."

"Müslümanlar ve İslam ümmeti için dua edelim"

Dua, yalvarış, tövbe ve Allah'a teveccühün bütün Müslümanların görevi olduğu hatırlatılan mesajda, "Mübarek Ramazan ayının son günlerinde, Kudüs ve tüm Müslümanların, büyük şeytan ve şer güçlerinin esaret ve köleliğinden kurtulması için Rabbimize yalvaralım. Tüm müstekbirlerin ve zalimlerinin, ellerini mustazaf ve mazlum toplulukların üzerinden çekmesi için niyazda bulunalım. Açgözlülüklerinin önünü almaları için Rabbimize dua edelim.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, tüm Müslümanlara tavsiyemiz şudur: Kadir Gecesi'nin kadrini bilelim. Dua, yalvarış, tövbe ve Allah'a (Celle Celâluhu) teveccüh hepimizin görevidir. Müslümanların genel sorunlarını, kişisel sorunlarımızı, dostlarımızın ve kardeşlerimizin sorunlarını, Allah'a sunalım. O'ndan teveccüh talep edip af dileyelim. Kur'an-ı Kerim'in açık ifadesiyle, 'Bin aydan daha hayırlıdır' denilen Kadir Gecesi'nin kadrini bilerek; kendimiz için, Müslümanlar için ve İslam ümmeti için dua edelim.

Bu vesileyle tüm halkımızın Kadir Gecesi mübarek olsun." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)