Normal oldu efendim / İbrahim Kızar

On yılları aşan dıştan tahrikli, içten yanmalı, komşudan üflemeli savaşların getirdiği yıkımlar normal oldu efendim. Artık, yanı başımızda hergün insanların bir şekilde ölmesi bize de pek garip yada anormal gelmiyor.

Normal oldu efendim / İbrahim Kızar

Normal oldu efendim yaşanan acılar artık normal oldu. Ülkemiz de, komşu ülkeler de, müslümanların yaşadığı ülkelerde, işgal edilmiş müslüman ülkelerde yaşanan  acılar, dramlar artık normal oldu.

On yılları aşan  dıştan tahrikli, içten yanmalı, komşudan üflemeli savaşların getirdiği yıkımlar normal oldu efendim. Artık yanı başımızda hergün insanların bir şekilde ölmesi bize de pek garip yada anormal gelmiyor. Ne savaş bitsin diye gayret gösterenler var, ne de çaba. Halbuki savaşan iki müslüman topluluğu barışa zorlamak gibi bir görev bekliyor devlet büyüklerini, atıp tutmayan başkan ve kralları. İşte Yemen, işte Suriye....

Normal oldu efendim Gazze'nin on yıllardır, abluka altında olması normal oldu. Gayret sahibi bir müslüman ülke kalmadı, bir devlet başkanı bir kral kalmadı. Yok gayret yok, burunlarının direği sızlamıyor....Kadınların, çocukların çığlıkları hiç bir yerde yankı bulmuyor....

Normal oldu efendim, coğrafyamızın payına ölüm düşmesi normal oldu. Soğuktan donarak ölen çocuklar, çocukları soğuktan donmasın diye gece gündüz nöbet tutan anne babalar, giyecek kışlık elbise bulamadığı için soğuktan titreyerek ağlayan çocuklar normal oldu. Gündeme getiren yardım kuruluşları olmasa belki onlar ölürken ruhumuz dahi duymayacak.

Normal oldu efendim savaşlardan dolayı yeteri kadar ziraatın olmadığı, ekimin yapılmadığı dolayısı ile yeterli yiyecek maddesi olmadığ için, müslüman ülkelerde çocukların açlıktan kemikleri sayılacak derecede zayıflaması, yetersiz beslenmeden dolayı ölmesi, bazı ailelerin çocuklarını  satması normal oldu....

Normal oldu efendim savaştan kaçıp on yıllardır zor iklim ve hayat şartları altında, çadırlarda, kamplarda yaşamaya çalışan milyonlarca insanın varlığı, yaşadığı acı normal oldu. Hiç kimse ne olursa olsun bu insanlar için bir şeyler yapalım, neye mal olursa olsun bu insanların huzur için memelketlerine dönmesi için bir çare bulalım diye çabalayan yok, yok.

Normal oldu efendim savaştan kaçarken bazen ekmek  parası için, bazen çaresizlikten, bazen kimsesizlikten fuhuş çetelerinin tuzaklarına düşmeleri.....

Normal oldu efendim şavaşlardan, fakirlikten kaçarken denizlerde boğulan, botları delinerek denize atılan, Avrupa ülkelerinin hudutlarında aylarca sefalet içinde bekletilen, bazen dövülen, bazen ölen müslüman ülke vatandaşlarının durumu normal oldu.

Normal oldu efendim  normalleşme adı altında zillet mührünü yemişler ile iş tutumak, onları telefon ile tebrik etmek, bir dediklerini iki etmemek hatta devlet başkanlarını ülkeye davet etmek normal oldu. Filistinlileri her gün esir etmeleri, öldürmeleri evlerini ve köylerini bilmem kaçıncı defa yıkmaları kimin umurunda.

Normal oldu efendim  Ukrayna ile Rusya arasında gerginlik çarpışmaya dönüşmesin ( belki de hiç bir zaman çatışmaya dönüşmeyecek) diye çırpınanların, yanan ateşler için aynı gayreti göstermemeleri normal oldu.

Normal oldu efendim tribünlere oynayan, iktidarda kalmak için her şeyi yapan yanar döner krallar ve başkanlar görmek normal oldu.

Daha ne diyeyim  ocak ayının yağan karları yüreğimizi sızlatınca işte böyle yürek sızlatan durumları ne yazık ki kaleme almak durumda kalıyoruz.

Allaha emanet olun

İbrahim Kızar / Habernas