İslami STK’lar iyi ki; VARSINIZ! / Zülküf Er

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin üzerinden 2 hafta geçti. İlk günden beri kimileri canla başla gayret gösterip acıları dindirmek için uğraşırken kimileri ise adeta siyasal yağmacılığa girişti.

İslami STK’lar iyi ki; VARSINIZ! / Zülküf Er

Bu musibetin, bu imtihanın kazananı, bu imtihandan alnı ak olarak çıkanı şüphesiz ki Müslüman Camialar, Cemaatler, İslami STK’lar, İslami şahsiyetler olmuştur.

Allah hepsinden binlerce kez razı olsun. Hiçbir karşılık beklemeden ailelerini, iş ve güçlerini geride bırakarak depremin ilk saatlerinden itibaren sahaya çıkıp büyük bir gayretle çalışarak acıları azaltmaya gayret ettiler.

Hem de sessiz sedasız, reklamsız riyasız yaptılar. Yeri geldiğinde enkazlardan canlı çıkardılar. Yeri geldi aş evi kurup sıcak yemek dağıttılar yeri gelince çadır kurup mağdurlara barınak oldular. Nerede ne ihtiyaç varsa orada olup o ihtiyacı gidererek adeta Ümmet’in yüz akı oldular.

Ne ırka baktılar ne de mezhebe… İnsan dediler ve insanlık için Mü’min’ce, Müslüman’ca çalışıp sadece Allah Teâlâ’nın rızasını beklediler.

Ne ışıklı panolara adlarını yazdılar ne de çıkıp, bizden başka kimse burada yok, diye yaygara kopardılar.

Ne devlet nerede diye acıları kaşıdılar ne de ben ben diye mağdurların yardım feryatlarına engel oldular.

Her ilden, her ilçeden Avrupa’dan yola çıkıp yardım olup bölgeye yağdılar. Halen de oradalar ve halen de aş evlerinde aş pişirip mağdurları doyuruyor hayırseverler ile mağdurlar arasında nurdan bir köprü olarak hayırda yarışıyorlar.

Şarkıcı, çalgıcı, finomen taifesi kadar sesleri çıkmasa da görülmeseler de bu Müslüman halkın emin evlatları olarak halkın hizmetinde, hakkın yolunda yürümeye devam ediyorlar. Ayaklarına taş değmesin inşallah…

Hepiniz iyi ki varsınız… Ve de iyi ki bu coğrafyanın evlatlarısınız. Hani derler ya Coğrafya kaderdir diye… Ey İslami Cemaatler! Ey hayırda yarışan İslami STK’lar! Sizin gibi nurlu ve de onurlu evlatları olduktan sonra biz bu coğrafyadan da bu kaderden de bin kere razıyız… Allah Teâlâ da sizlerden ve hayırseverlerinizden razı olsun.

Sizleri göremeyip de hani İslami Camialar, Cemaatler, İslami STK’lar nerede, diye hayâsızca böğüren o insaf ve insanlık fukaraları var ya, işte onlara, o kalpleri ve gözleri mühürlü, dilleri ve vicdanları ise ilhad renkli olan o ne idüğü belirsiz müsveddelere aldırmayın siz. Unutmayın ki; sizler kervanı yürütmekten sorumlusunuz. Ürüyenlere gelince elbette onlara da ağızlarının payını verecek benim gibi sevenleriniz vardır Allah’ın izni ile…

‘Siz yürütün kervanınızı kardeşim ürüyen ürüsün

Siz ki Ümmetin iftiharısınız iki cihanda yüreğiniz gülsün

Salyalı taifesi ekranlarda ha bire durmadan böğürsün

Biz sizden razıyız Dünya’nızı Tekbirler, ukbanızı Cennetler bürüsün’

Zülküf Er