İşgalcilerin katlettiği, 80 yaşındaki Ömer Abdülmecid defnedildi

Dün sabah, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Cilcilya köyünde işgal güçleri tarafından zorla esir edildikten sonra darp edilerek katledilen 80 yaşındaki Ömer Abdülmecid Esad'ın cenazesi bugün köyünde toprağa verildi.

İşgalcilerin katlettiği, 80 yaşındaki Ömer Abdülmecid defnedildi

Ömer’in, Ramallah'taki Filistin Sağlık Merkezi'nden alınan cenazesi yoğun bir kalabalık eşliğinde köyün kabristanına nakledilirken, cenazeye eşlik eden Filistinliler attıkları sloganlarda işgal rejiminin vahşi tutumuna tepki gösterdi. Öfkeli kalabalık ayrıca şehidin intikamının alınmasını talep etti.  

 Ömer Abdülmecid Esad, siyonist işgal güçlerinin kendisini şiddetle darp etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Dün yaşanan olay ile ilgili konuşan görgü tanıkları; Ömer Esad’in, gece saatlerinde bir akrabasının evinden dönerken işgalci çetenin devriye ekiplerine denk geldiği, siyonist işalcilerin, Esad'ın arabasını durdurduktan sonra yaşlı adamı arabasından güç kullanarak aşağıya indirdiği ve dipçiklerle darp ettiği ifade edildi.

Görgü tanıkları, siyonist işgal güçlerinin Esad'ın yaşını ve sağlık durumunu hiçe sayarak vahşice saldırdıklarını dile getirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinin kuzeyindeki Celceliye köyünde yaklaşık bin Filistinli ikamet ediyor. Yaklaşık 3 bin kadar Celceliyeli de ABD'de yaşıyor. ABD vatandaşlığı bulunan Ömer Esad’da 2012’de köyüne dönüş yapmıştı.

Filistin yönetiminden uluslararası soruşturma talebi

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye de yaptığı yazılı açıklamada, "Siyonist israil'in sözde askerlerinin benimsediği terörist ideolojiyi yansıtan olayı kınadıklarını" belirtmişti.

Filistin Dışişleri Bakanlığı da işgalci siyonist hükümetini olayla ilgili sorumlu tutarak konuya ilişkin uluslararası bir soruşturma açılmasını talep etti.

Öte yandan, 5 Ocak Çarşamba günü de işgal polisine ait bir kamyon, 70 yaşındaki Süleyman El-Hezalin isimli Filistinliye kasten çarparak ağır bir şekilde yaralanmasına sebep olmuştu.