Filistin direnişinin Genelkurmay Başkanı Dayf'ın babası vefat etti

İzzettin Kassam Tugayları'nın başkanı ve Filistin Direnişinin Genelkurmay Başkanı Muhammed Dayf'ın babası Hacı Diyab El-Mısri (Ed-Dayf) vefat etti. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın başkanı ve Filistin Direnişinin Genelkurmay Başkanı Muhammed Dayf'ın babası Hacı Diyab El-Mısri (Ed-Dayf) vefat etti. 

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye Diyab El-Mısri'nin vefatı münasebetiyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. Heniyye bugün (17 Mart Perşembe) sabah yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan başsağlığı mesajında, Filistin'in fedakar adamlarından sabırlı bir şahsın vefatı münasebetiyle tüm Filistin halkına ve bütün İslam ümmetine başsağlığı dilediğini dile getirdi. Onun kıymetli bir baba ve Filistin davasının sembolü olan kişinin babası olduğunu ifade etti.

Ayrıca Diyab El-Mısri'nin vefatı münasebetiyle Hamas teşkilat adına da bir başsağlığı mesajı yayınladı. Teşkilatın bugün sabah yayınlanan mesajında da, bugün sabahın şafağında ruhunu teslim eden babanın çok sabırlı, fedakar ve kararlı bir şahsiyet olduğuna vurgu yapıldı. 

Hamas mesajında başta İzzettin Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Dayf olmak üzere Diyab El-Mısri'nin tüm aile efradına, yakınlarına ve Filistin halkına taziyelerini iletti. 

Hamas'ın askeri kanadının başkomutanı olan ve Muhammed Dayf olarak tanınan Muhammed Diyab İbrahim El-Mısri Ebu Halid 1965'te dünyaya geldi. 1989'de girdiği işgal zindanlarında 16 ay süren esaret hayatı geçirdi. Şu anda da işgal rejiminin istihbarat ve güvenlik organları tarafından bir numaralı aranan kişi olarak tanımlanıyor.