HAMAS: İslam ümmetini, Filistin halkının hak ve özgürlük mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz

Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan HAMAS, Filistin'e, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya destek için güçlerin ve imkanların harekete geçirilmesi çağrısında bulundu.

HAMAS: İslam ümmetini, Filistin halkının hak ve özgürlük mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz

HAMAS, mübarek Ramazan ayı münasebetiyle bir tebrik mesajı yayımladı. Ramazan'ın birlik ve dayanışmanın artırılmasına vesile olmasını dilediğini ifade eden HAMAS; bütün Arap toplumlarını, İslam ümmetini ve Filistin halkını, tüm resmi ve sivil teşkilatlarıyla siyonist işgal karşısında birlik oluşturarak Filistin halkının hak ve özgürlük mücadelesine destek vermeye, işgalciyi dize getirmek, Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ve Filistinli esirlere destek için harekete geçmeye çağırdı. 

HAMAS açıklamasında, Filistin halkından Ramazan ayında Mescid-i Aksa ziyaretlerini ve burada nöbet tutma faaliyetlerini de artırmaya, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya destek için yapılan çağrılara uymaya ve işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı paylaştırma planlarını boşa çıkarmak için gerekenleri yapma çağrısında bulundu. 

HAMAS, Batı Şeria'da, Kudüs'te ve 1948'de işgal edilmiş bölgede yaşayan tüm Filistinlileri işgal rejiminin ihlallerine mümkün olan bütün yollarla karşı durmak ve onun yerleşimci teröristlerinin gözlerini korkutmak için genel seferberliğe davet etti.