Depremzedeler için yapılan çalışmaları görmek için Hollanda'dan Adıyaman'a geldi

İHO Ebrar aracılığı ile Hollanda'dan Adıyaman'a depremzedeler için yardım gönderen ve ardından yapılan yardımları yerinde görmek için Adıyaman'a kızı Jennieke ile birlikte gelen Brand Jan Mastenbroek, yapılan yardım çalışmalardan memnun kalarak bölgeden ayrıldı.

Depremzedeler için yapılan çalışmaları görmek için Hollanda'dan Adıyaman'a geldi

Umut Kervanı'nın Adıyaman'daki koordinasyon merkezinde Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ile birlikte depremzedelere yönelik yardım çalışmaları yürüten İHO Ebrar'ı ziyaret eden Hollandalı hayırsever, yapılan yardımları yerinde görmek için Adıyaman'a geldi.

Yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Brand Jan Mastenbroek, gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında İLKHA muhabirine konuştu.

Gördüklerini anlatamaya kelimelerin yetmediğini söyleyen Mastenbroek, gösterilen ilgiden ve yapılan çalışmalardan memnun kaldığını dile getirdi.

Yapılan yardımlara tüm insanlığın destek sunması gerektiğini belirten Mastenbroek, 2-3 yıl sonra yeniden bölgeye geleceğini, geldiğinde bölgenin yeniden inşa edilmiş olarak görmek istediğini ifade etti. (İLKHA)