Gazze'de, İşgalci İsrail'in hapishanelerinde açlık grevini sürdüren İslami Cihad mensuplarına destek gösterisi

İslami Cihad mensubu 250 tutuklu, İşgalci İsrail'in Hareket mensuplarına uyguladığı cezai işlemler nedeniyle 5 gündür açlık grevine devam ediyor.

Gazze'de, İşgalci İsrail'in hapishanelerinde açlık grevini sürdüren İslami Cihad mensuplarına destek gösterisi

Gazze Şeridi'nde, İşgalci İsrail'in hapishanelerinde açlık grevini sürdüren İslami Cihad Hareketi mensuplarına destek için gösteri düzenlendi.

Hareketin çağrısı üzerine onlarca Filistinli, 5 gündür açlık grevindeki İslami Cihad mensuplarına destek için Beyt Hanun kontrol noktası önünde bir araya geldi.

Filistinli tutukluların resimlerini taşıyan göstericiler, "Tutuklularımızı yalnız bırakmayacağız" yazılı pankart taşıdı.

İslami Cihad yöneticilerinden Muhammed Şellah yaptığı açıklamada, "Hareket, hapishanedeki mensuplarını verdikleri açlık grevi mücadelesinde yalnız bırakmayacak." dedi.

Taleplerinin yerine getirilmesi konusunda her zaman Filistinli tutukluların yanında olacaklarını vurgulayan Şellah, bu tür eylemlerin İşgalci İsrail'in hapishanelerindeki durum Gilboa Hapishanesi'nden gerçekleşen firarın öncesine dönünceye kadar süreceğini belirtti.

Şellah ayrıca İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ile Hareketin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin "Filistinli tutuklular hedeflerine ulaşıncaya kadar saldırılara karşılık vermeye hazır oldukları" yönündeki açıklamalarını anımsattı.

İşgalci İsrail'in hapishanelerindeki İslami Cihad mensubu 250 tutuklu, 6 Eylül'de Gilboa Hapishanesi'nden gerçekleştirilen firarın ardından Hareket mensuplarına uygulanan cezai işlemlerin sürmesine tepki olarak 13 Ekim'de süresiz açlık grevine başlamıştı.

AA