Gazze şehidlerini uğurluyor

İşgalci İsrail'in dün gece Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, şehit olanların sayısının 25'e yükseldiği, yaralı sayısının 105 olduğu bildirildi.

Siyonist işgal güçlerinin dün (10 Mayıs Pazartesi) akşam saatlerinde Gazze'ye yönelik olarak başlattıkları hava saldırıları gece boyunca da aralıklarla sürdü. Saldırılarda en az 25 kişinin şehit edildiği ve 105 kişinin de yaralandığı haber verildi.

Buna karşılık Filistin direniş güçlerinin işgale karşı kararlı mücadelesi de devam etti. Gece saat 02.00 civarlarında Direniş Eylemleri Ortak Odası tarafından yapılan açıklamada Seyfu'l-Kuds (Kudüs Kılıcı) adı verilen direniş hareketi başlatıldığı ve işgal hedeflerine yönelik olarak en az 100 füze atıldığı  bildirildi.

Direniş güçleri tarafından yapılan açıklamada işgal güçleri, Mescidi Aksa etrafındaki kuşatmasını ve burada itikafa girmiş olan Müslümanlara yönelik şiddet uygulamalarını tamamen sonlandırıncaya kadar mücadelenin sürdürüleceği bildirildi.

Bu arada Mescidi Aksa Müdürü Ömer El-Kisvani tarafından yapılan açıklamada Aksa'yı kuşatma altında tutan işgal güçlerinin Mescidi Aksa'nın sahasından tamamen çekilerek külliyenin kapılarının dışına çıktıklarını bildirdi. Kisvani, Mescidi Aksa'da itikafa girmiş üç bin kişinin bulunduğunu dile getirdi.