Dikkatli olmak lazım / İbrahim Kızar

Yaptığı haber, yorum, tartışma programları ve manşetler ile sera gazı etkisi yapıp ozon tabakasına zarar veren basının etkisinde kalmamak, tez karar verip ardından pişman olmamak için de dikkatli olmak lazım.

Dikkatli olmak lazım / İbrahim Kızar

Doğunun ortasında, doğuda etkisi olan iki halkın ortasında, orta yollu kalmanın/olmanın övüldüğü bir dine mensub olmak, bütün bunlarla beraber mutedil, orta yollu bir fikriyata sahib bir camiaya mensup olmak, güzel olduğu kadar, bir o kadar da zor bir durum…

Çoğu zaman düşünmekten kendimi alamam, doğuda T ve F gibi iki halkın arasında, ikisine de komşu olarak yaşamını idame ettirmek gibi bir durumda olan Müslüman Kürd halkına, Kainatın Sahibi ne kadar büyük bir lutufta bulunmuştur.

İkisi ile de komşu olmuş, ikisinin de düştüğü aşırılıklardan kendini muhafaza etmiş, Kur'an-ı Kerim'in övdüğü vasat/orta yolda bir ümmet olma vasfına gerçekten nail olmuştur kanımca.

Orta olmak, orta olmayı muhafaza etmek gerçekten de zordur hele hele doğuda orta olmak....

T ve F gibi ülkeler de özellikle T gibi bir ülkede, gazete, televizyon ve her çeşidi ile basının sera gazı etkisi yaptığı, ozon tabakasındaki deliği gün be gün büyüttüğü bir ülkede, gösterdiğime bak, sadece gösterdiğimi gör haber bombardımanı varken, yaşanan olaylardan etkilenmemek, olayların gerçek sebebini unutup sadece yaşanan olaya odaklanmamak çok zor görünmektedir.

Tam burada şehid Malkom X in gazeteler( basın) ile ilgili sözü aklımıza gelmektedir. Ne diyor Malkom X “Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar.”

Dikatli olmak lazım, T ülkesinin, komşusu için uygun görmediği, bazı hal, tavır ve davranışları bizzat kendisinin yaptığını, bunu yaparken kendi ulusal çıkarlarını göz önünde bulundurarak, basın aracılığı ile gayet meşru gösterdiğini görebilmekteyiz...Hakeza, T ülkesinin yaptığı bu hal, tavır ve davranışları aynı ulusal çıkarlardan dolayı komşu ülke yapınca yine basının yardımı ile çok çirkin ve kötü gösterebildiğini görmekteyiz...

Bundan dolayı yaşadığımız ülke ister T olsun ister F olsun, ki biz T de yaşıyoruz, çok dikkatli olmak durumundayız. Zira bizim başka bir özelliğimiz daha var, bazen tez tavır almakta daha sonra balığın karnında olsak bile- Allahım senden başka ilah yoktur seni tenzih ederiz, şüphesiz biz zalimlerden olduk- diye pişmanlığımız dile getirmekteyiz.

Orta/vasat olma vasfını taşıyanların, hak penceresinden bakıp yeri geldiğinde kimden gelirse gelsin doğruya doğru ve yeri geldiğinde de yanlışa yanlış demek gibi bir vasfı da olmalıdır.

Yaptığı haber, yorum, tartışma programları ve manşetler ile sera gazı etkisi yapıp ozon tabakasına zarar veren basının etkisinde kalmamak, tez karar verip ardından pişman olmamak için de dikkatli olmak lazım.

Allah'a emanet olun

İbrahim Kızar / Habernas