Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR: Çocuklar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz

Merkezi Avrupa’da bulunan uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli ve İHO-EBRAR, Türkiye'de aralarında yetim ve öksüz çocuklarında bulunduğu onlarca öğrenciye kırtasiye malzemesi yardımında bulundular.

Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR: Çocuklar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz

Yaptığı çeşitli yardımlar ve faaliyetlerle muhtaç insanların umudu olmaya devam eden İHO EBRAR ile Avrupa Yetim Eli, Elazığ, Adıyaman, Cizre, Kızıltepe, Siirt ve Nizip'te yüzlerce yetim çocuğa kırtasiye yardımında bulundular.

Avrupa Yetim Eli

Cizre

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetimeli Derneği, 2021-2022 eğitim-öğrenim döneminin başlamasıyla yetim ailelere yönelik kırtasiye yardımlarını hızlandırdı.

Avrupa Yetim Eli Derneği Cizre’de yetim çocuklara kırtasiye yardımında bulundu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, daha önceden tespit edilen 68 yetim kız ve erkek çocuğun defter, kalem ve sırt çantası ihtiyacı karşılandı.

Kızıltepe

Uluslararası yardım kuruluşu olan Avrupa Yetim Eli adına Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çocuklara kırtasiye yardımında bulunduklarını belirten gönüllü temsilci Mehmet Ali Aysu, “Türkiye’de pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim-öğretim dönemi nedeniyle yetim çocuklarımızın okul ihtiyaçlarını giderme adına onlara çanta ve kırtasiye malzemelerini teslim ettik.

Avrupa Yetim Eli Kızıltepe’deki yetim öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu

Bu çocuklar, diğer arkadaşlarından geri kalmayarak eğitimlerinden geri kalmayacaklar inşallah. Allah hayır sahiplerini bu yetimleri sevindirdikleri için ecirlerini kat kat verbin.” ifadelerini kullandı.

Siirt

Hayırseverlerin yaptığı kırtasiye yardımlarını Siirt’te bulunan çok sayıda yetim çocuğa ulaştıran Avrupa Yetim Eli, hayırseverlere de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Avrupa Yetim Eli Derneği Siirt’te 50 yetim çocuğun kırtasiye ihtiyacını karşıladı

Kendileri için hazırlanan okul çantaları ve kırtasiye malzemelerini gönüllerince seçen Siirtli yetim çocuklar, kendilerine yardımda bulunan yardım kuruluşuna ve hayırseverlere teşekkür etti.

İHO-EBRAR

Adıyaman-Kahta

Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde onlarca yetim ailenin kırtasiye ihtiyacını karşılayan İHO EBRAR Türkiye Temsilcisi Memduh emek hayırseverlere yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.

İHO EBRAR Adıyaman'da yetimlere kırtasiye malzemesi dağıttı

Emek yaptığı açıklamada her eğitim-öğretim yılında muhtaç ailelere kırtasiye yardımında bulunduklarını belirterek, "2021-21021 yılı eğitim-öğretim öncesi İHO EBRAR olarak Türkiye'nin çeşitli il ve İlçelerinde eğitim çalışmaları kapsamında kırtasiye yardımlarımız başlamıştır. Bugün Adıyaman'ın Kâhta ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelerimize kırtasiye yardımlarımız olacak. Burada yetim, öksüz çocuklarımızla bir araya gelip, onların sevinçlerine ortak olmak ve bu sevinçlerini hayır sahiplerine de gösterebilmek için buraya geldik. İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklarımıza kırtasiye malzemesi yardımında bulunuyoruz. Okul çantamızın içeresinde defter, kalem, boya gibi bir öğrencinin ihtiyacı olan malzemeler yer almaktadır." dedi.

Gaziantep-Nizip

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte okul için gerekli olan kırtasiye malzemesi ve çanta ihtiyacı olan ihtiyaç sahibi ailelerin öğrencilerini unutmayan IHO-EBRAR, ana okul, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ayrı ayrı hazırladığı kırtasiye malzemelerini çantalarıyla birlikte dağıttı.

Yaptıkları çanta ve kırtasiye yardımı ile ilgili bilgi veren IHO-EBRAR Bölge Koordinatörü Memduh Emek, Avrupa'da faaliyet yürüten IHO EBRAR’ın Gaziantep’te aralarında yetim ve öksüzlerin de bulunduğu öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi.

IHO-EBRAR öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerin ihtiyacı olan kırtasiye malzemelerini her gruba göre hazırladıklarını belirten Emek, “Kırtasiye malzemelerimiz anaokulu öğrencilerimiz, ilkokul ortaokul ve lise öğrencilerimizi için ayrı ayrı hazırlandı. Öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre, Milli Eğitim Müdürlüklerinden ve öğretmenlerden aldığımız listeye göre çantalarımızı hazırlayıp çocuklarımıza dağıtıyoruz.” dedi.

“Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde, çanta ve kırtasiye dağıtımı yapıyoruz”

Kırtasiye yardımı çalışmaları kapsamında Gaziantep'in Nizip ilçesinde aralarında yetim ve öksüz çocuklarında bulunduğu öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımı yaptıklarını anımsatan Emek, “Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde, çanta ve kırtasiye dağıtımı yapmaya devam ediyoruz. Malumunuz eğitim-öğretim yılı yeni başladığından dolayı yetim, öksüz ve mağdur çocuklarımızın ihtiyaçları oluyor. Bu ihtiyaçları karşılamak için de biz de il il dolaşıp çocuklarımıza bir nebze yardımcı olabilmek için çalışmalarımızı gece-gündüz devam ettiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Elazığ-Palu

Birçok ülkede yürüttüğü yardım çalışmalarıyla sayısız yetim, muhtaç ve yoksul ailenin yüzünü güldüren IHO-EBRAR, bu kez Elâzığ merkezde ve Palu ilçesindeki yoksul ve yetim çocukları sevindirdi.

IHO-EBRAR, yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte okul için gerekli olan kırtasiye malzemesi ve çantaya ihtiyaç duyan yetimleri bu yıl da unutmadı.

IHO-EBRAR yetimlere kırtasiye yardımında bulundu

Elazığ'daki yardım gönüllüleri aracılığıyla yetimleri sevindiren IHO-EBRAR, hazırladıkları kırtasiye malzemeleriyle dolu çantaları, Yetimler Vakfı'nın tespit ettiği yetim çocuklara ev ev dolaşarak ulaştırdı.

İLKHA