Karacadağ şehitleri için anma programı düzenlenecek

​Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Yıllarca Mahallesinde (Gogweri)1994 yılında PKK tarafından yola döşenen mayınların patlaması sonucu şehid olan 11 kişinin şehadetinin 28'inci yıl dönümü münasebetiyle pazar günü anma etkinliği yapılacak.

1990'lı yıllarda Diyarbakır başta olmak üzere bölgede kendisinden başka hiçbir gücü kabul etmeyen ve Müslümanlara yaşam hakkı tanımayan PKK, 10 Mart 1994'te Çınar ilçesine bağlı Yıllarca Mahallesi yoluna döşediği mayının patlaması sonucu 11 Müslüman şehid olmuştu.

Kurulan hain pusu neticesinde şehid edilen 11 Müslümanın şehadet yıldönümünde Şehitler Kervanı Platformu tarafından pazar günü Yıllarca Mahallesinde anma programı düzenlenecek.

Yaklaşık 28 yıl önce cereyan eden acı hadiseyi aktaran Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, düzenleyecekleri anma programına herkesi davet etti.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik

Yaşanan katliam hakkında bilgi veren Çelik, "1994 yılında PKK'nin Karacadağ Bölgesi Gogweri Mahallesi yolu üzerine döşediği mayının patlaması neticesinde 11 kardeşimiz şehid olmuştu. Bu PKK'nin ilk veya son eylemi değildir. Oluştuğu günden beri Müslüman halkımıza gerek bomba gerek mayın gerekse silahla birçok zayiat vermiş; genç, yaşlı, kadın ve çocuğu katletmiştir. Bu bölgede İslam'a gönül vermiş insanlar ve batıl destekçiler olduğu müddetçe bu mücadele, şehitlik ve şehadet devam edecektir." dedi.

"Müslüman kardeşlerimizi bu etkinliğe davet ediyoruz"

Yapılan bu katliamları Müslümanları davalarından geri bırakmadığının altını çizen Çelik, "Müslümanlar bilakis davalarına bilenmişler ve daha fazla gayret etme telaşı içerisine girmişlerdir. Bu meyanda Şehitler Kervanı Platformu olarak pazar günü saat 12.00'de Gogweri Mahallesinde şehitlerimizi anma etkinliği düzenleyeceğiz. Müslüman kardeşlerimizi bu etkinliğe davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Şehitler Kervanı Platformu olarak daha önce de benzer etkinlikler yaptıklarını söyleyen Çelik, "Bilindiği üzere şubat ayını şehadet ayı olarak değerlendirdik. Ayriyeten şehitlerimizin gerek birer gerekse toplu olarak şehadete kavuştuğu günlerde kardeşlerimizi yad etme amacıyla bu tip etkinlikler yapıyoruz. Allah kısmet ederse her şehadet yıl dönümünde bu etkinliklerimizi yapmaya da devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)