Yine savaş yine göç! Halk Ukrayna'yı terk ediyor!

Patlama seslerinin sık sık duyulduğu şehri terk etmeye hazırlanan halkın bir kısmı şehirden ayrılmak için harekete geçti.

Yine savaş yine göç! Halk Ukrayna'yı terk ediyor!

Rusya’nın Donbas’a girmesinin ardından halkın bir kısmı şehri terk etmeye başladı. Patlama seslerinin sık sık duyulduğu şehri terk etmeye hazırlanan halkın bir kısmı şehirden ayrılmak için harekete geçti.

Rusya başkanı Putin'in askeri operasyon kararının ardından Kiev’den gelen patlama seslerinin ardından Kiev'de yaşayanların bir kısmı şehri terk etmeye başladı.

Başkentte siren sesleri duyulurken, Kiev'de yaşayanların bir kısmı, patlama seslerinin ardından şehri terk etmeye başladı.

CNN, Belaruslu askerlerin de Rus birliklerine katıldığını ve Belarus sınırı üzerinden Ukrayna'ya ilerlediğini duyurdu.

Avrupa'da mülteci akını endişesi!

Polonya, Slovakya, Romanya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin Ukrayna'dan gelecek mülteciler için hazırlıklarına başladığı bilgisi verildi. Ancak bu hazırlıklar dünya çapında tepki topladı ve Avrupa'nın göçmenler konusundaki ikiyüzlü tavrı eleştirildi.

Halk şehirden kaçıyor!

Ukrayna'nın doğusunda çekilen video görüntülerinde binlerce kişinin trenlere ve birçok başka araca doluşarak ülkeden kaçmaya çalıştığı açıklıkla görülüyor.

Doğruhaber