UCM, Filistin'de işlenen savaş suçlarına yönelik soruşturma kararına itiraz için siyonist rejime 30 gün süre tanıdı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) işgal altındaki Filistin topraklarında işlenen suçlara yönelik soruşturma kararına itiraz etmesi için İsrail’e 30 gün mühlet verdi.

UCM, Filistin'de işlenen savaş suçlarına yönelik soruşturma kararına itiraz için siyonist rejime 30 gün süre tanıdı

İşgalci İsrail’in Kanal13 televizyonunun haberine göre, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) süre tanımasıyla birlikte İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Tel Aviv'in yapacağı itiraz üzerine çalışmalara başladığı belirtildi.

Haberde, UCM’nin, “İsrail ile Hamas arasında gerçekleşen 2014 savaşı, İsrail’in Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetleri ile İsrail’in 2018’de Gazze Şeridi sınırında yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine müdahalesi” olmak üzere 3 ana konuyu ele alacağı belirtildi.

UCM’nin mühlet verdiğine ilişkin mesajının geçen hafta sonu İşgalci İsrail’e ulaştığı belirtilen haberde, “İsrail'in cevabını, UCM’nin soruşturma yetkisinin olmadığı şeklindeki argümanı bir kez daha dile getirmek için bir fırsat olarak kullanması bekleniyor.” ifadelerine yer verildi.

Siyonist rejim makamlarından söz konusu habere ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, UCM’nin de bu haberi henüz teyit eden bir ifadesi olmadı.

AA