Trump'tan itiraf: İsrail kelimenin tam anlamıyla ABD Kongresi'nin sahibiydi

Trump, İşgalci İsrail'in ABD'li politikacılara "sahip olduğunu" ve onları "kontrol ettiğini" doğrudan öne sürdü.

Trump'tan itiraf: İsrail kelimenin tam anlamıyla ABD Kongresi'nin sahibiydi

Eski ABD Başkanı Donald Trump pazartesi verdiği bir röportajda, 2018'de Manga üyeleri (2018'deki Temsilciler Meclisi seçimlerinde seçilen 4 Demokrat, ilerici ve sol görüşlü kadın için kullanılan ad -ed.n.) Kongre'ye katılana kadar ABD Kongresi'nin İşgalci İsrail hükümetince "haklı biçimde" kontrol edildiğini söyledi.

Ari Hoffman'ın programındaki röportajda Demokrat Parti'nin ilerici mensupları aleyhinde yaptığı uzun ve şaşırtıcı konuşmasında Trump, kendisini başıyla onaylayan Hoffman'a sol eğilimli Demokratlar seçilip İşalci İsrail'in Filistinli sivillere muamelesine dair şüpheciliği ve eleştiriyi açıkça benimseyene kadar yıllar boyunca "İsrail'in kelimenin tam anlamıyla Kongre'ye sahip olduğunu" söyledi.

Eski Başkan sözlerine "Çok güçlüydü, çok güçlü. Bugünse tam tersi" diye devam etti ve ekledi:

[Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez] ile [Temsilciler Meclisi Üyesi Ilhan Omar], ve İsrailden... tutkuyla nefret eden bu kişiler arasında.

İsrail artık Kongre'de bir güç değil.

Trump, İşgalci İsrail'in ABD'li politikacılara "sahip olduğunu" ve onları "kontrol ettiğini" doğrudan öne sürdü. Bu tür iddialar, Yahudi halkının küresel mali sistemler ve siyaset üzerinde aşırı etkiye sahip olduğunu iddia edenlerin teorilerini yineliyor.

Independent