Tohum ve Gübre / Ahmet Öncel

Bosna Hersek mücadelesinin önderi Rahmetli Aliya İzzetbegoviç katledilen, şehid edilen, kadın erkek, çocuk yaşlı, her yaştan Müslüman için ‘Bizi toprağa gömdüler; fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı’ veciz sözünü söylemiştir.

Tohum ve Gübre / Ahmet Öncel

Çok yakın bir geçmişte Bosna Hersekte Sırplar tarafından Müslüman Boşnaklara karşı medeni olarak vasıflandırılan Avrupa'nın göbeğinde, her zaman olduğu gibi dünyanın gözü önünde bir katliam ve soykırım gerçekleştirilmişti. Bu vahşeti Dünyadan azıcık haberi olan her insan, her Müslüman bilir.

Üzerinden otuz yıl geçmesine rağmen hala müslümanların cenazeleri toplu mezarlardan çıkmakta, kimlik tesbitleri yapılmakta ve  yeni mezarlarına defn edilmekteler.

Bosna Hersek mücadelesinin önderi Rahmetli Aliya İzzetbegoviç katl edilen, şehid edilen, kadın erkek, çocuk yaşlı, her yaştan Müslüman için ‘Bizi toprağa gömdüler; fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı’ veciz sözünü söylemiştir. Allah ondan razı olsun.

Az önce Müslüman Boşnakları soykırımdan, katliamdan  geçirilmesinden bahs ederken Avrupa’nın göbeğinde ve Dünyanın gözü önünde kelimelerini çok bilinçli olarak kullandım.

Eğer biz bizden olanlara, bizdendir dediklerimize gücümüz ve imkanlarmız dahilinde, hatta var olan tüm imkanlarımızı seferber ederek sahip çıkmaz isek, koruyup kollamaz isek, başkalarından, bizden olmayanlardan bir şeyler beklememiz boş ve beyhudedir.

Dün olduğu gibi bugün de dünyanın bir çok coğrfyasında Dünyanın gözü önünde Müslüman toplumlar, milletler onca sayılarına rağmen öldürülmekte, yerlerinden edilmekte, inançlarını yaşamalarından men edilmekteler.

Hem müslüman dünyasının gözü önünde hemde müslüman olmayan dünyanın gözü önünde ve ne yazık ki müslüman dünyası, gayri müslim olan dünyadan müdahele ve çözüm beklemektedir.

Yazık ki ne yazık bizden olupda sahip çıkamadıklarımıza, bizden olmayanlar niye sahip çıkmıyor diye serzenişte bulunmaktayız....Senden olana sen sahip çıkmaz isen başkaları hiç sahip çıkmaz, çıkmaz, çıkmaz.

Bu meramımızı bu şekilde belirtikten sonra...

Elbet ve Elbette müslümanlar kalitesi yüksek verimli tohumlardır, onları toprağa gömerek yok etmeye çalışanlar bu tohumların gür filizler olarak yer yüzüne çıkacağını bilmiyorlar.

Vahşi sırplar Boşnak Müslümanları yok edemediği gibi, Sırpların yolunu takip etmeye özenen başkalarıda müslümanları yok edemeyecektir. Bundan hiç şüphemiz yoktur.

Amma ve lakin ben başka bir şey söylemek istiyorum. Yerin altı kaliteli tohumlara doymuş bulunmaktadır, hemen hemen müslümanların yaşadığı her coğrafyada bu böyledir. En çokta Filistin’de olduğu gibi.

Yani artık Toprağın Tohuma değilde çok miktarda Gübreye de ihtiyacı vardır diyorum. Gübre diyorum Gübre. Tohum olmayanların tohumlara gübre olması için toprağın altına bol bol girmesi ve toprağa karışarak kaliteli tohumlara gübre olması lazım.

Evet onlar bizim Tohum olduğumuzu bilmiyorlar ama biz onların Gübre olduğunu çok iyi biliyoruz.

Artık Gübre olanların bol bol toprağa düşme, karışma haberleri ile sevinmek istiyoruz. Toprağın bol Gübreye ihtiyacı var, bol bol Gübre, Gübre...