TESSEP Bölge Koordinatörü Demir: Çarşaf İslam’ın şiarıdır

Çarşafın, tesettürün İslam’ın şiarı olduğunu belirten TESSEP Bölge Koordinatörlerinden Arzu Demir, Müslüman kadının geçilmez kalesi olan çarşafa yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu, bunu yapanların cezalandırılması gerektiğini söyledi.

TESSEP Bölge Koordinatörü Demir: Çarşaf İslam’ın şiarıdır

Çarşaflı kadınlara yönelik hakarete tepkiler sürüyor. Çirkin hakaretle ilgili yazılı açıklama yapan Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Bölge Koordinatörü ve Nisanur Dergisi Yazarı Arzu Demir, yapılanın İslam’a hakaret olduğunu söyledi.

Edremit ve Bigadiç'te İslam’ın kutsallarına saldırıldığını vurgulayan Demir, “Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü münasebetiyle CHP'li belediyenin düzenlemiş olduğu törende İslam'ın şiarlarından Müslüman kadının geçilmez kalesi olan çarşafa yapılan hakaret kabul edilir cinsten değildir. Daha bunlar konuşulurken buna benzer bir törenin birkaç gün önce Bigadiç'te de sergilendiği ortaya çıktı. AK Partili Belediye Başkanı İsmail Avcu'nun zincire vurulmuş çarşaflı bir kadının önünde kürsüye çıkıp konuşma yaptığı görüldü.” dedi.

“Siyasi kimlikleri ne olursa olsun hiç kimse İslam’ın kutsallarına saldıramaz”

Siyasi kimlikleri ne olursa olsun hiç kimsenin İslam’ın kutsallarına saldırmalarının kabul edilemeyeceğini belirten Demir, şunları söyledi:

“Çarşaf giyip tesettüre bürünen bu kadınlara hakaret niteliğindeki bu törenler aslında İslam'ın şiarlarına hakarettir. Siyasi kimliği ne olursa olsun AK Parti, CHP, HDP hiç fark etmez, önemli olan kutsallarımıza dil uzatılmasıdır. Bu zihniyetler ya tarihi bilmiyor ya da tarihi Fransız, İngiliz vesaire gözünden okuyor. Hiç görmediler mi cepheye zayıf bedenleriyle mühimmat taşıyan bayanların çarşaflı olduklarını? Yine görmediler mi düşmanı yenilgiye uğratıp onları özgürlüğe kavuşturanların arkalarındaki en büyük destekçilerinin tesettürlü olduklarını? Fransızlara ilk kurşun atan Sütçü İmam'ın kadının çarşafına el uzatıldığı için bunu yaptığını görmek istemeyen bu zihniyet sahipleri özgürlüğün, kurtuluşun çarşaflı, tesettürlü bayanların büyük katkısıyla olduğunu unutmuş gibiler.”

“Çarşafa hakaret edenler suç işliyor, cezalandırılmalılar”

Çarşafa hakaret edenlerin suç işlediğini söyleyen Demir, yetkilileri göreve çağırarak, “Allah'ın emri olan ve kutsal kitabımızda ayet olan örtünün küçümsenmesini ve özgürlüğün önündeki engel olarak görülmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bu şekilde hakaret eden ve hakarete göz yuman kişiler hakkında da yasal işlem başlatılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dedi.

“Tesettürü izzetle, şerefle başımızın üstünde taşımaktan gurur duyuyoruz”

Tesettürleriyle, çarşaflarıyla gurur duyduklarını belirten Demir, “Biz Müslüman bayanlar olarak Rabbimizin bizlere layık gördüğü tesettürü izzetle, şerefle başımızın üstünde taşımaktan gurur duyuyoruz. Özgürlük örtülerden sıyrılıp açılmak değil asıl özgürlük bedeni kem gözlerden muhafaza edip bakışların hapsinden kurtarmaktır.” diye konuştu.

İLKHA