Terör rejimine yönelik operasyonların beyni: Şehid Ebu'l Ata

Siyonist terör rejiminin hava saldırısında şehid olan İslami Cihad komutanlarından Beha Selim Ebu’l Ata, işgalcilere yönelik başarılı operasyonlarıyla öne çıkarken işgal medyası onu "saatli bomba" olarak nitelendiriyordu.

Ebu Selim olarak da bilinen Beha Ebu’l Ata, Filistin’in Gazze Şeridi'ndeki İslami Cihad'ın askeri kanadı olan “Kudüs Seriyyelerinin” saha komutanıydı.

O ve eşi, 12 Kasım 2019 sabahı siyonist terör şebekesi savaş uçakları tarafından Gazze Şeridi'nin Şucaiyye semtindeki evinde ağır bombardıman sonucu şehid edildi. Saldırıda çocukları ise yaralı olarak kurtuldu.

Beha Ebu’l Ata kimdir?

25 Kasım 1977'de Gazze şehrinin Şucaiyye semtinde doğan Beha Ebu’l Ata, ilköğretim ve liseyi burada okudu, üniversite kariyerini sosyoloji dalında tamamladı. Üniversite eğitiminden sonra evlenen Ebu Selim, 3'ü erkek 2'i kız 5 çocuk sahibi oldu.

1990'ların başında İslami Cihad'ın saflarına katılan Ebu’l Ata, başarılı eğitim ve operasyonları sonucu “Kudüs Seriyyelerinin” kuzey bölge komutanı oldu.

İslami Cihad Hareketi, üyelerinin ve liderlerinin terör çetesi istihbaratının tutuklama ve suikast girişimlerine karşın gizliliğe çokça önem veriyordu.

Hakkında çok az şey bilinen Ebu’l Ata da bütün faaliyetlerinde buna riayet ediyordu.Buna rağmen Ebu’l Ata, son dönemlerde siyonist rejim tarafından tanınmaya başlanmıştı.

İşgalciler için "en tehlikeli 3 kişi" arasında yer aldı

Hatta işgal medyası "israil için en tehlike kişiler: Nasrallah, Süleymani, Ebu’l Ata" adlı uzun bir analiz yayınlamış ve Beha Ebu’l Ata’yı, işgalci siyonistlerin güvenliği için en tehlikeli üç kişi arasında göstermişti. Üç ismin de işgalci çeteler tarafından düzenlenen birçok suikasttan kurtuldukları da belirtilmişti. Bu analizin yayınlanmasından 2 hafta (12 Kasım) sonra Ebu’l Ata, hava saldırısında şehid oldu.

Yine Ebu’l Ata, Gazze Şeridi’nde kıdemli bir askeri görevli olduğu ve “sınırsız İran desteği” almakla suçlanıyordu. Aynı zamanda “Gazze Şeridinde İran’ın en üst destekçilerinden biri” olduğu dile getiriliyordu.

Silah üretiminde büyük rolü vardı

İşgalci askeri yetkililere göre Ebu’l Ata, işgalci askerlere yönelik saldırıların planlanmasında, silah üretiminde ve uzun menzilli roket fırlatma yeteneklerinin geliştirilmesinde büyük bir rolü olduğunu söylüyordu.

12 Kasım 2019 Salı sabahı işgal çeteleri, Gazze Şeridi'nde, İslami Cihad'ın önde gelen liderlerinin bulunduğu bir bina da dahil olmak üzere çeşitli hedefleri bombalamaya başladı. Buna karşılık Filistin direnişi, işgal bölgelerini roket ve füzelerle vurmaya başladı.

İşgalci çetelerin bombardımanından birkaç saat sonra, Filistin Sağlık Bakanlığı, bir erkek ve bir kadının hava bombardımanı sonucu ölü bulunduğunu açıkladı.

Daha sonra “Kudüs Seriyyeleri” yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki önde gelen komutanlarından 42 yaşındaki Beha Ebu’l Ata ve eşinin bombardımanda şehid olduğunu duyurdu.

İşgal ordusu sözcüsü tarafından yapılan açıklamada ise "israil gizli servisi Şin Bet ile ortaklaşa düzenlediğimiz saldırıda Gazze'de İslami Cihad'ın komutanı Beha Ebu'l Ata'yı hedef aldık." ifadesi kullanıldı.

"Operasyonların beyni" ve bir "saatli bombaydı"

Açıklamada Ebu'l Ata, Gazze Şeridi'ndeki İslami Cihad faaliyetlerinin çoğunun arkasında olduğu, siyonist askerlerini hedef alan roket, füze, keskin nişancı ve insansız hava araçları ile düzenlenen "operasyonların beyni" olarak nitelendirildi.

“Kudüs Seriyyeleri” Ebu'l Ata’nın şehadetinden sonra yaptığı çok kısa açıklamada, misillemenin “sarsıcı” olacağını kaydetti.

Ebu'l Ata, daha önce de siyonist terör rejimin hedefi olmuştu. 2012 ve 2014’te terör çetesi tarafından yapılan suikast girişiminden kurtulan Ebu'l Ata işgalciler tarafından "saatli bomba" olarak nitelendiriliyordu.

Siyonist çetelere yönelik birçok operasyonu yöneten ve bizzat katılan Ebu'l Ata, halk tarafından çokça sevilirdi.

Kendisinin de organize ettiği Büyük Dönüş Yürüyüşlerinde halk, yapılan saldırılara karşılık vermesi için Ebu'l Ata’ya çağrıda bulunuyordu.

“Kudüs Seriyyeleri” tarihi boyunca ilk defa tel avivi vurdu.

Ebu'l Ata, İslami Cihad'ın askeri faaliyetleri nedeniyle El Fetih yönetimindeki Filistin hükümeti güvenlik güçleri tarafından birkaç kez tutuklandı.

Zaman zaman sadece İslami Cihad’a saldırarak tahrik eden siyonist terör çetesi, Hamas’ı oyun dışı bırakarak Filistin direniş güçlerinin içerdeki birliğini bozmayı amaçladığı ve bu mücadelede İslami Cihad'ı yalnız bırakmak için çaba sarf ettiği belirtiliyor.

Öte yandan bir türlü hükümeti kuramayan Netanyahu'nun Ebu'l Ata'ya suikast düzenleyerek aynı zamanda içerideki siyasi krizi yumuşatmaya çalıştığı da ifade ediliyor.

Nitekim işgal ordusu , Ebu'l Ata yönelik saldırıya işgalci başbakan Netanyahu tarafından onay verildiğini açıklamıştı.

Ortak Arap Listesi Blokunun Yahudi asıllı milletvekili Ofer Kassif de terörist Netanyahu'nun kendisini kurtarmak için Beha Ebu'l Ata'nın öldürüldüğü saldırının emrini verdiğini belirtmişti.

İLKHA