İşgalci İsrail ateşkesi 10 binden fazla ihlal etti: Lübnan’a yeni hava saldırıları

İşgalci İsrail, ateşkesin birinci yılında Lübnan’ın güneyine hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda can kaybı bildirilmedi. İsrail’in ateşkesi 10 binden fazla kez ihlal ettiği ve yüzlerce kişinin şehit olduğu belirtildi.

İşgalci İsrail ateşkesi 10 binden fazla ihlal etti: Lübnan’a yeni hava saldırıları

İşgalci İsrail’e ait savaş uçakları, bugün Perşembe günü, ateşkes anlaşmasının birinci yılı dolarken Lübnan’ın güneyine yönelik bir dizi hava saldırısı düzenledi.

Lübnan resmî haber ajansının aktardığına göre, işgalci İsrail savaş uçakları Cezin bölgesindeki Mahmudiye ve Cermuk beldelerini hedef aldı.

Saldırılarda can kaybı ya da maddi hasara ilişkin bilgi henüz paylaşılmadı.

İşgalci İsrail, 27 Kasım 2024’ten bu yana Hizbullah ile yürürlükte olan ateşkes anlaşmasını günlük olarak ihlal etmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL), işgalci İsrail’in anlaşmayı son günlerde yaptığı açıklamaya göre en az 10 bin kez ihlal ettiğini bildirmişti. Bu ihlaller sonucu 331 kişi şehit oldu, 945 kişi ise yaralandı, veriler Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

Ekim 2023’te başlayan işgalci İsrail’in saldırıları, Eylül 2024’te geniş çaplı bir savaşa dönüşmüş ve 4 binden fazla kişi şehit olmuş, yaklaşık 17 bin kişi yaralanmıştı.

Ayrıca işgalci İsrail, son savaş sırasında ele geçirdiği güneydeki beş Lübnan tepesini ve onlarca yıldır işgali altında tuttuğu diğer bölgeleri boşaltmayarak ateşkes anlaşmasını ihlal etmeyi sürdürüyor.