Tel Aviv'de silahlı eylem: 2 ölü, 10 yaralı

Tel Aviv'de düzenlenen silahlı saldırıda en az 2 işgalci ölürken, 10 kişi de yaralandı.

Bugün (7 Nisan Perşembe) akşam saatlerinde Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Tel Aviv şehrinde gerçekleştirilen silahlı saldırı eyleminde iki işgalci öldürülürken bazı işgalciler de farklı şekillerde yaralandı. 

İşgal yönetimine ait Ichilov Hastanesi'nden verilen bilgilerde ilk tespitlere göre en az iki kişinin öldürüldüğü, 4'ü ağır olmak üzere 10 kişinin de yaralandığı belirtildi. 

Filistinli bir direnişçinin Tel Aviv'deki Dizengoff Caddesi'nde bulunan bir lokantayı otomatik silahla taradığı, sonra da olay yerinden kaçmayı başardığı belirtildi. 

Eylem esnasında onlarca yahudi yerleşimcinin etrafa kaçışmasının video görüntüleri yayınlandı. İşgal polisi Dizengoff Caddesi'nde oturanlara evlerinden çıkmamaları talimatı verdi. 

Olaydan sonra işgal rejiminin Yamam Birlikleri adı verilen özel birliklerine mensup ekiplerin etrafa dağıldığı ve helikopterlerin de desteğiyle çevrede aramalar yapmaya başladığı haber verildi. 

Yahudi yerleşimciler olayın yaşandığı esnada Tel Aviv limanından da mahiyeti tespit edilemeyen bir ses geldiğine dikkat çektiler. 

Eylemin gerçekleştirildiği Dizengoff Caddesi, Tel Aviv'in en işlek ve en meşhur caddelerinden biri olarak biliniyor. Üzerinde birçok lokanta ve alışveriş merkezi bulunuyor. 

Bu caddede 19 Ekim 1994 tarihinde de Kalkiliya ahalisinden olan ve Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'na mensup Salih Nezzal tarafından, işgalcilerden 23 kişinin öldürüldüğü 47 kişinin yaralandığı bir feda eylemi gerçekleştirilmişti.