İşgal çetesi Hamas liderlerinden Ebu Kuveyk'i alıkoydu

Siyonist işgal rejimi, İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk'i Ramallah yakınındaki Beytunya kasabasında bulunan evine baskın düzenleyerek alıkoydu.

İşgal çetesi Hamas liderlerinden Ebu Kuveyk'i alıkoydu

Ebu Kuveyk'in ailesinden alınan bilgilere göre işgal rejimi dün Ebu Kuveyk'in ikamet ettiği Beytunya'daki evine baskın düzenleyerek arama yaptıktan sonra Ebu Kuveyk'i alıkoydu. 

İşgal rejimi, Filistin direnişine destek veren açıklamalarından ve işgal çetesinin uygulamalarına tepki faaliyetlerine katılmasından dolayı Ebu Kuveyk'in evine daha önce birçok kez baskın düzenlemiş ve kendisini esir etmekle tehdit etmişlerdi.

Ebu Kuveyk, Hamas'ın Batı Şeria bölgesindeki ileri gelen liderlerinden biri olarak biliniyor.

1992'de Lübnan'ın güneyindeki Merzu'z-Zuhr bölgesine sürgün edilen ve çoğunlukla Hamas ve İslami Cihad'ın ileri gelenlerinden oluşan 417 kişilik grup içinde yer alan Ebu Kuveyk, 2000 yılında başlayan Aksa İntifadası sürecinde de birçok kez suikast girişimine maruz kaldı. 

İşgal güçleri Hamas liderlerini sahadan çekilmeye zorlamak için hedef almaya devam ediyor. Hamas'ın kuruluşunun 34. yıl dönümü etkinlikleri öncesinde de birçok Hamas lideri gözaltına alınmıştı.