Siyonist çete, esir aldığı Filistinlilere ait iki evi yıktı

İsrail güçleri, daha önce esir aldığı Muhammed Ceradat ile Ömer ve Gays Ceradat kardeşlere ait iki evi patlayıcılar yerleştirerek yıktı.

Siyonist çete, esir aldığı Filistinlilere ait iki evi yıktı

Cenin kentine bağlı Sile el-Harisiye bölgesine baskın düzenleyen siyonist çete ile baskına karşı çıkan Filistinliler arasında sabah saatlerinde gerginlik yaşandı.

Siyonistlerin gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığı olayda, 8 Filistinli yaralanırken, onlarcası atılan gazdan etkilendi.

Görgü tanıkları da yaralılardan bir kişinin elinden gerçek mermiyle vurulduğunu, bir diğer Filistinliye ise siyonistlerin kullandıkları araç ile çarptığını aktardı.

İşgal çetesi bölgede bulunan ve daha önce esir aldığı Muhammed Ceradat ile Ömer ve Gays Ceradat kardeşlere ait iki evi patlayıcılar yerleştirerek yıktı.

Siyonist çete, 4 Aralık 2021'de köyde yaşayan 4 Filistinli aileye evlerinin yıkımı için tebligat göndermişti. siyonistler, aile üyelerinden 5 kişiye yönelik, bir Yahudi gasıpın ölümü hadisesine karışmaları şeklindeki suçlamasını, yıkıma gerekçe olarak göstermişti.

Şubat ayında da köye baskın düzenleyen siyonist çete, söz konusu 5 kişiden biri olan Filistinli esir Mahmud Ceradat'ın da evini yıkmıştı.