Taliban'ın elinde esir iken İslamı seçen Prof. Weeks: İslam Emirliğini şimdi ziyarete döndüm

Taliban'a esir düştüğü sırada Müslüman olan ve Cebrail Ömer adını alan Weeks, Washington Post'un aktardığına göre tutsak geçirdiği aylarda "Taliban mensuplarında, başka hiç kimsenin göremediği bir ışık gördüğünü" söylemişti.

Yaklaşık üç yıl üç ay boyunca Taliban'ın elinde tutsak olan Avustralyalı Timothy Weeks, cuma günü Afganistan'a geri döndü. Weeks, Taliban iktidarının birinci yılını kutlamayı planladığını açıkladı.

53 yaşındaki Weeks, öğretim görevlisi olarak çalıştığı Kabil Üniversitesi'nin önünde ABD'li Kevin King'le 2016'da kaçırılmıştı.

Weeks ve King, üst düzey üç Taliban komutanı karşılığında 2019'da serbest bırakılmıştı.

Uzun bir süre Taliban'ın elinde esir olarak kalan Prof. Weeks 'Ben bir mahkûmdum. Kolay değildi .. Zor şartlarda tutuldum... Ama bütün bunlardan sonra yine buradayım' dedi.

Esareti sırasında Müslüman olan ve Cebrail Ömer adını alan Weeks, Washington Post'un aktardığına göre tutsak geçirdiği aylarda "bu insanlarda, başka hiç kimsenin göremediği bir ışık gördüğünü" söylemişti.

Kabil Havalimanı'nda geleneksel Afgan kıyafetleriyle görülen adam, "Buraya Afganistan'ı öğrenme hayaliyle gelmiştim. Yolculuğumu tamamlamak için tekrar buradayım. Bu, yolculuğumun ikinci kısmı" dedi ve ekledi:

Arkasında olduğum Afganistan İslam Emirliği yönetiminin birinci yıldönümünü kutlamaya da geldim.

İslami çalışmalarına devam etmek istediğini söyleyen Weeks, Taliban üyeleri tarafından karşılandı. Weeks, 2019'daki esir değişimi kapsamında serbest bırakılan Taliban liderlerinden Enes Hakkani'yle de buluştu.

Afganistan Amerikan Üniversitesi eski Profesörü Cebrail Ömer(Timothy Weeks) İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile beraber El-Fetih Camii'nin açılışını yaptı