Suud'un izni siyonistlere yarar sağlamadı... Umman hava sahasını açmıyor

İsrail işgal rejiminin amacı Suudi Arabistan hava sahasını kullanarak Tayland ve Hindistan'a kestirme yoldan seferler düzenlemekti. Ama Umman'ın hava sahasını açmaması buna engel teşkil ediyor. 

Suud'un izni siyonistlere yarar sağlamadı... Umman hava sahasını açmıyor

Suudi Arabistan'ın İsrail işgal rejiminin uçaklarına kendi hava sahasını açması henüz ona bir yarar sağlamış değil. Çünkü Umman, hava sahasını işgal rejiminin uçaklarına açmama konusundaki tutumunu değiştirmiş değil. 

Suudi Arabistan, ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu ziyaretine bir jest olarak Temmuz 2022'nin ortalarından itibaren hava sahasını İsrail işgal rejiminin uçaklarına açma kararı almıştı. 

Fakat Umman Sultanlığı, İsrail işgal rejiminin uçaklarının kendi hava sahasını kullanmasına izin vermiyor. 

İşgalci İsrail'in Yayın Kurulu'nun hazırladığı rapora göre İsrail işgal rejiminin amacı Suudi Arabistan hava sahasını kullanarak Tayland ve Hindistan'a kestirme yoldan seferler düzenlemekti. Ama Umman'ın hava sahasını açmaması buna engel teşkil ediyor. 

Umman aynı zamanda yabancı ülkelerin uçaklarının İsrail'e sefer düzenlemeleri durumunda da kendi hava sahasını kullanmalarına izin vermiyor. 

İsrail radyosu, Umman'ın ABD'yi kendisinin bazı isteklerini kabul etmeye zorlamak amacıyla hava sahasını İsrail uçaklarına açmama konusundaki tutumunu değiştirmediğine dikkat çekti. Ancak radyo bu isteklerinin neler olduğu hakkında ayrıntı vermedi. 

Umman, İsrail işgal rejimiyle ilişkileri normalleştiren dört Arap ülkesinin tutumuna açıktan destek vermişti. Ancak hava sahasını işgal uçaklarına açmama kararında ABD ile bazı pazarlıklarının rol oynadığı ve ABD'ye bazı isteklerini kabul ettirebilmek için bu konuda ısrarını sürdürdüğü tahmin ediliyor.