Siyonist çete, Gazze’de yeni bir katliama mı hazırlanıyor?

Siyonist işgal çetesinin, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi sınırlarına yakın bir bölgede sözde işgal ordusunun ‘acil bir duruma ne kadar hazırlıklı olduğunu test etmek için’ tatbikat başlatması, işgalci çete Gazze’ye yönelik yeni bir katliam girişimi için hazırlık mı yapıyor sorusunu akıllara getirdi?

Siyonist çete, Gazze’de yeni bir katliama mı hazırlanıyor?

İşgal çetesi yaptığı açıklamada, "Genelkurmay Başkanının Denemesi" ismiyle düzenlenen tatbikatın güney bölgedeki askeri güçlerin acil durumlara hazırlıklarının ne durumda olduğunu araştırmayı amaçladığını belirtti.

Açıklamada, sözde işgal ordusunun değişik organlarıyla işbirliği halinde Gazze cephesindeki acil olaylara karşı durma yeteneklerini gözden geçirecekleri bildirildi. 

İşgal ordusu sözcüsü bu tatbikatın 2022 yılı için bir ön hazırlık niteliği taşıdığını söyledi.

Tatbikat hakkında önceden herhangi bir bilgi verilmemesi ve tatbikatın ani bir şekilde başlatılması dikkatleri çekti.

Siyonist çetenin ani tatbikat kararı akıllara, “Gazze’ye yönelik yeni bir katliam girişimi için hazırlık mı yapılıyor” sorusunu getirdi.

Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutan işgal rejimi, bugüne kadar yaptığı sayısız saldırılarda, binlerce Gazzeliyi katlederken, saldırılar sonrası geride büyük bir insani enkaz bırak.

İşgal rejimi, 10 Mayıs 2021’de Gazze'ye yönelik son katliam girişiminde, havadan ve karadan yaptığı bombardımanlarla 66'sı çocuk en az 260 Filistinli’yi katletmiş ama direniş güçleri karşısında büyük bir hezimete uğrayarak 11 gün sonra 21 Mayıs 2021'de ateşkes ilan etmek zorunda kalmıştı.

İşgalci israil çetesinin Gazze’ye yönelik saldırılarına; Gazze merkezli Direniş Hareketleri, Tel Aviv ve kuzeyde Hayfa ve Nasıra'ye ye kadar ulaşan 4,000'den fazla roket fırlatarak karşılık vermişti.