Şehid Aytaç Baran şehadetinin 7'nci yılında kabri başında anıldı

PKK tarafından 7 yıl önce ikamet ettiği evi önünde uğradığı bir suikast sonucu şehid edilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran, mezarı başında yad edildi.

Şehitler Kervanı Platformu, 9 Haziran 2015'te PKK'lilerin silahlı saldırısı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın şehadetinin 7'nci sene-i devriyesi münasebetiyle mezarı başında anma programı düzenledi.

Hafız Muhammed Emin Yılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik'in selamlama konuşmasıyla devam etti.

Şehid Aytaç Baran şehadetinin 7'nci yılında kabri başında anıldı
Ömer Çelik

Programda günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Cengiz Aydın, şehadetin ehemmiyetine vurgu yaparak katledilen Şehid Aytaç Baran'ın kişiliği üzerinden onun kutlu davasına dikkat çekti.

Şehid Aytaç Baran şehadetinin 7'nci yılında kabri başında anıldı
Cengiz Aydın

Şehid Aytaç Baran'ın katillerini "şirretliği ve çirkefliği Kürdistan tarihinde altın harflerle yazan, mayın yüklü eşek rölünü en iyi şekilde icra eden Leninist-kominist örgüt" olarak tarif eden Aydın, "Burada salt bir anma programından ziyade bir şeyleri ispatlamaya, tecessüs etmeye çalışıyoruz. Biz buraya azmimizi bilemeye, şehidlere verdiğimiz sözü tazelemeye, kendi kanlarından sonra akacak kanları meleklere göstermeye geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Şehitlerin mekânında olmak, ziyaret etmek, onlarla konuşmanın Peygamberimizin bir geleneği olduğunu hatırlatan Aydın, "Efendimiz, neredeyse her hafta 5,5 kilometre ilerideki uhud dağının eteklerindeki kabir ve şehitleri ziyaret ediyor, şehit adaylarını beraberinde götürüyor ve 'bakın yolujnuz böyle olmalıdır' diyordu. O bize en güzel numune-i misaldir. Burada bize 'bakın ben bile onları haftalık anıyorum' mesajını veriyor, defaatle sahabeler şahitliğinde 'ah keşke şu toprakta ben de sizinle yatsaydım, bu dava uğruna şehid olsaydım' diyor." şeklinde konuştu.

Şehid Aytaç Baran şehadetinin 7'nci yılında kabri başında anıldı
"Aytaç Hoca, 40 yıllık bu coğrafyada neşet etmiş İslam ağacının en güzel meyvelerinden biridir"

Aydın, "Buraya gelişimiz bir yanıyla yemin diğer yanıyla izzettir. Sıradan bir ölümden bahsetmiyoruz. Bu dünyada kimileri toprak, para, devlet veya fikir için ölürken bizim ölülerimiz İlahi Kelimetullah için ölmüştür. Bu, bir tek bizim şahitliğimizde değil; Diyarbakır şehitlik semtinin, dost-düşmanın, Aytaç Baran İsmini ağzına alıp 'Vallahi onu gördüğümüzde Allah'ı hatırlıyorduk' diyenlerin şehadetiyle şehadet ediyoruz. Bu ve diğer yerlerde bulunan şehitlerimizin hiçbiri dünya, cep doldurma, fikirlerini yüceltme, devletlerini veya soylarını geliştirmek için mücadele etmediler. Onların tek derdi 'Yarabbi rızanı kazanma yolunda bir can istiyorsan onu verme noktasın ayaklarımız sabit kıl' duasıydı." dedi.

Şehid Aytaç Baran şehadetinin 7'nci yılında kabri başında anıldı
Şehid Aytaç Baran'ın İslam davası uğruna katledildiğine vurgu yapan Aydın, şunları söyledi:

Bazen bazı hakları iade etmemiz gerekir. Bana 'Aytaç Hoca kimdir?' denilse onun ahlakını, meziyetlerini, şahsiyetini, ilmini ve tebessümünü anlatırım ancak Aytaç Hoca, 40 yıllık bu coğrafyada neşet etmiş İslam ağacının en güzel meyvelerinden biridir. Onun için beslendiği kaynak onun rengine sirayet etmiştir. Onun da bir talebesi, hocası ve beslendiği kaynak vardı. Bu kaynağı, beslendiği mecrayı ve İslam ağacını geliştirmek için kim ne yapıyorsa azmini bilemek için burada ahdini yerine getirmelidir.
Programa, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, ilçe başkanları, şehid yakınları ve sevenleri katıldı.

İLKHA