"Rusya ile diyalog gerekli, Ukrayna'daki krize siyasi çözüm bulmalıyız"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Almanya ile Normandiya formatı kapsamında Ukrayna'daki krize siyasi çözüm bulmaya çalışıyoruz." dedi.

"Rusya ile diyalog gerekli, Ukrayna'daki krize siyasi çözüm bulmalıyız"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosunda (AP), Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa'nın demokratik ve kültürel güç haline gelmesi gerektiğine işaret eden Macron, Fransa'nın AB Dönem Başkanlığı sırasında Schengen bölgesini yeniden düzenleyeceklerini, bu bölgenin güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Macron, Avrupa'nın özellikle savunma alanında kendi bağımsızlığını kazanması gerektiğini kaydetti.

"PETROL VE GAZ KONUSUNDA RUSYADAN BAĞIMSIZ DEĞİLİZ"

Macron, Rusya ile diyaloğun gerekli olduğunun altını çizerek, "Manipülasyonlara ve müdahalelere karşı dürüst ve talepkar diyalog olmalı" dedi.

"Almanya ile Normandiya formatı kapsamında Ukrayna'daki krize siyasi çözüm bulmaya çalışıyoruz." diyen Macron, Avrupa'nın gelecek haftalarda yeni "istikrar ve güvenlik" stratejisi belirlemesi ve bunu Rusya'ya önermesi gerektiğini söyledi.

Almanya'nın eski Başbakanı Angela Merkel ile geçen aylarda Rusya ile diyaloğun gerekliliğini savunduklarını ancak diğer Avrupa ülkelerinin buna yanaşmadığını söyleyen Macron, petrol ve gaz konusunda Rusya'ya karşı bağımsız olmadıklarını belirtti.