Peşmerge Bakan Yardımcısı: PKK birçok kesim tarafından kullanılıyor

Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, PKK’nin tüm Kürdistan parçaları için baş ağrısı olduğunu söyledi.

Peşmerge Bakan Yardımcısı: PKK birçok kesim tarafından kullanılıyor

Erbil’de PKK tarafından Metina Dağı’nda şehit edilen Peşmergelerin 40’ıncı günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Programda konuşan Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, PKK’nin tüm Kürdistan parçaları için baş ağrısı olduğunu söyledi.

Lezgin, bazı iç ve bölgesel kesimlerin PKK’yi kendi istekleri doğrultusunda kullandığını belirtti.

PKK’nin eylemlerinin Kürt ve Kürdistan’a hizmet etmediğini kaydeden Lezgin, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarının geriletilmesi için kullanıldığını ifade etti.

“PKK’nin Kürt kurtuluş hareketiyle hiçbir ilişkisi yok. Sadece Kürdistan Bölgesi için değil, diğer parçalar için de baş ağrısı oldular. Binlerce Kürt kız ve erkeğini ölüme gönderdiler” diyen Lezgin, PKK’nin bazı siyasi ajandalar doğrultusunda birçok kesim tarafından kullanıldığını bildirdi.

Lezgin, “Kuzey Kürdistan’daki kardeşlerimiz şu doğruyu bilmeliler; DAİŞ’i nasıl kullandılar ve bölgede büyük bir savaşa neden oldularsa, PKK’yi de aynı şekilde kullanıyorlar” ifadelerini kullandı.

Zerevani Peşmergeleri Komutanı Aziz Weysi ise, 5 Peşmerge’nin şehit edilmesinin 40’ıncı günü dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, “5 Peşmerge’nin şehit edildiği yer Amediye bölgesi, biz o bölgenin halkını korumak için oradaydık. Diyarbakır, Silopi ve Hakkari’ye gitmedik ki PKK ile savaşalım. Hiçbir şekilde güçlerimiz Kuzey Kürdistan topraklarına gitmedi ki savaşsın” dedi.

Programda konuşan Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami, PKK’nin bölge ülkeleri tarafından kullanıldığını ve Kürdistan Bölgesi için sorun yaratmasının istendiğini kaydederek, bunun Kürdistan Bölgesi’nin statüsünün zayıflatılması için yapıldığını dile getirdi.

PKK’nin bu eylemleriyle Kürdistan karşıtlığını daha da gösterdiğini vurgulayan Hewrami PKK’ye seslenerek, “Kürtlük çalışmalarını yapma yeriniz Kürdistan Bölgesi değildir. Kürdistan Bölgesi onların barışçıl çalışmalarını destekliyor” diye konuştu.

K24