Ortak adayda anlaşamadılar, mevcut cumhurbaşkanını yeniden seçtiler

İtalya’da mevcut Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, partilerin talebi üzerine ikinci dönemde de görev almayı kabul etmesinin ardından cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki 8’inci turda yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Ortak adayda anlaşamadılar, mevcut cumhurbaşkanını yeniden seçtiler

İtalya’da Cumhurbaşkanlığı seçimini Sergio Mattarella kazandı. Mattarella ikinci kez bu göreve seçilerek ülkenin 13. Cumhurbaşkanı oldu.

İtalya, günlerdir süren oylamada 13. cumhurbaşkanını seçmeyi başaramadı. 4 Ocak'ta başlayan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 7 kez oyamaya gidildi.

Koalisyon partilerinden Özgürler ve Eşitler (LeU) lideri Roberto Speranza, bugünkü hükümet toplantısı sonrası kararı duyurdu.

Başbakan Mario Draghi’nin de Mattarella’dan “ülkenin iyiliği ve istikrarı için”  ikinci dönemde de göreve devam etmesini istediği belirtildi.

MATTARELLA KAOSA SON VERDİ

Gelecek hafta görev süresi sona erecek olan İtalya Cumhurbaşkanı, 7 yıl daha görevi sürdürmek istemediğini birkaç defa dile getirmişti. Ancak seçimlerden bir sonuç çıkmayınca İtalya'da mevcut Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, partilerin talebi üzerine ikinci dönemde de görev almayı kabul etti.

Görevi kabul etmesinin ardından cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki 8'inci turda Mattarella yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Ülkedeki siyasi partilerin cumhurbaşkanlığı için ortak bir aday üzerinde anlaşamaması oylamaların sonuçsuz kalmasına yol açıyordu.