Önce saldırdı sonra “çatışma peşinde değiliz” dedi!

Emperyalist işgalci ABD’nin savaş uçakları, Suriye'nin doğusunda Deyrizor ili ve ona bağlı Elbukemal ve Meyadin ilçesinde, bazı noktalara hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası açıklama yapan ABD Başkanı Biden, çatışma peşinde olmadıklarını ileri sürdü.

Önce saldırdı sonra “çatışma peşinde değiliz” dedi!

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, Deyrizor'da işgalci ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol ve Kuniko gaz sahalarına akşam saatlerinden itibaren 20 civarında roket saldırısı yapıldı.

Askeri muhaliflere ait uçak gözlem evi, "Söz konusu saldırıların ardından ABD’ya ait savaş uçakları, Deyrizor ve doğusundaki Elbukemal ve Meyadin ilçesinde İran destekli gruplara ait askeri noktalara hava saldırısı gerçekleştirdi." açıklamasında bulundu.

Ömer petrol ve Kuniko gaz sahalarında konuşlu işgalci ABD güçleri de Deyrizor ili ve ona bağlı Elbukemal ve Meyadin ilçesinde bazı noktalara karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı gerçekleştirdi.

ABD Savunma Bakanlığı askeri üslerine yönelik saldırıda 1 kişnin öldüğünü, 1 personel ile 5 ABD askerinin yaralandığını duyurmuştu.

BİDEN: İRAN'LA BİR ÇATIŞMA PEŞİNDE DEĞİLİZ ANCAK HALKIMIZI KORUYACAĞIZ

Kanada'ya resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere başkent Ottowa'da bulunan Joe Biden ile Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ortak basın toplantısı düzenledi.

Dün gece Suriye'de ABD öncülüğündeki koalisyona ait bir tesisin insansız hava aracıyla (İHA) vurularak, ABD'li bir sözleşmeli personelin hayatını kaybetmesine neden olan saldırılarla ilgili bilgilendirildiğini kaydeden Biden, saldırıyı İran destekli grupların düzenlediğini ileri sürdü.

Saldırı üzerine derhal, ABD ordusuna bölgeye hava saldırısı düzenleme yetkisi verdiğini belirten Biden, "Dün gece ABD askeri kuvvetleri, personelimize saldırıdan sorumlu olanları hedef alarak, Suriye'de bir dizi hava saldırısı düzenledi." dedi.

"ABD, İran'la bir çatışma peşinde değil." diyen Biden, diğer taraftan Amerika halkını etkin şekilde korumaya hazır olduklarının söyledi.