Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'ya gelen cemaatin çokluğu düşmanı kızdırıyor

Bütün engellemelere rağmen Mescid-i Aksa'ya binlerce kişinin akın ettiğini belirten Kudüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, cemaatin Mescid-i Aksa'ya akın etmesinin düşmanı kızdırdığını ve Müslümanları sevindirdiğini belirtti.

Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'ya gelen cemaatin çokluğu düşmanı kızdırıyor

İşgalci siyonist rejimin Mescid-i Aksa çevresinde ve Kudüs'ün Eski Belde semtindeki engellemelerine rağmen on binlerce Filistinli dün Ramazan ayının ilk Cuma namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa'ya koştu.

Kudüs'teki Vakıflar Genel Müdürü, işgal güçlerinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa'ya giden yollarda barikatlar kurmasına rağmen 100 bin kişinin Cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldığını açıkladı.

Karşılaştığı tablo ile ilgili açıklamalarda bulunan Kudüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, "Cemaatin Mescid-i Aksa'ya akın etmesi düşman kızdırıyor, Müslümanları sevindiriyor. Mescid-i Aksa'ya ulaşımın önündeki engellere ve kısıtlamalara rağmen binlerce kişi Mescid-i Aksa'ya akın etti. Bu görüntü düşmanı rahatsız ediyor ve Müslümanların yüreğine su serpiyor." ifadelerini kullandı.

Binlerce kişinin Ramazan ayının ilk Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya akın etmiş olmasını tebrik eden HAMAS, "Binlerce kişinin Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya koşmasından gurur duyuyoruz. Mescid-i Aksa'da daha çok nöbet tutması gerekiyor. Müslümanların ibadethanelerine ulaşmalarını engellemek isteyen faşist işgal yönetiminin kısıtlamalarına rağmen Ramazan ayının ilk Cuma günü Mescid-i Aksa'ya ve El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii'ne ulaşmayı başaranlara selam olsun. Ramazan boyunca işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskın girişimlerine karşı Mescid-i Aksa'da nöbet tutulmalıdır." dedi.