Netanyahu, İran’a hızlı bir misilleme yapılmasına yönelik planları rafa kaldırdı

Çok sayıda ABD'li ve Siyonist İsrailli yetkiliye göre Tel Aviv rejimi Pazartesi günü İran'a saldırmayı planladı ancak bundan vazgeçti.

Netanyahu, İran’a hızlı bir misilleme yapılmasına yönelik planları rafa kaldırdı

İşgalci İsrail’in Kan kamu yayıncısı, Binyamin Netanyahu'nun Pazar günü erken saatlerde saldırıdan kısa bir süre sonra ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı konuşmanın ardından İran'ın hafta sonu saldırılarına karşı önceden hazırlanmış misilleme planlarını rafa kaldırdığını bildirdi.

Üst düzey bir kaynağın yaptığı açıklamada, "Yanıt artık planlandığı gibi olmayacak, diplomatik hassasiyetler galip gelecek" dedi. "Bir yanıt verilecek ama görünen o ki planlanandan farklı olacak."

İşgalci İsrail rejimi, Tahran'ın Cumartesi gecesi işgale karşı misilleme amaçlı saldırısının ardından İran varlıklarına saldırı düzenleme sözü verdi . Adı açıklanmayan ABD'li yetkililer Axios'a, Biden yönetiminin "İşgalci İsrail"i böyle bir eylemin iki müttefik hükümetin çıkarlarına hizmet etmeyeceği konusunda uyardığını ve İsraillileri herhangi bir misillemeye karşı "dikkatli olmaya" çağırdığını söyledi.

Beyaz Saray , bölgesel gerginlikten kaçınmak için "İşgalci İsrail"e, İran'ın hava saldırı silahlarının ele geçirilmesini bir zafer olarak görmesini, görünürdeki değerini korumasını ve gerilimi tırmandıracak önlemlerden kaçınmasını söyledi.

ABD'li bir yetkili ise "İşgalci İsrail"in Biden yönetimine şu anda harekete geçmek yerine beklemeye karar verdiğini söylediğini doğruladı.

Axios, Timesofisrael