Mısır medyası: Kahire, ateşkes konusunda Hamas ve Tel Aviv’den olumlu dönüş aldı

Mısır medyası, Kahire hükümetinin, Gazze’de ateşkes konusunda Hamas ve İşgalci İsrail’den olumlu dönüşler aldığını iddia etti.

Mısır medyası: Kahire, ateşkes konusunda Hamas ve Tel Aviv’den olumlu dönüş aldı

"Al Qahera News"e konuşan isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey Mısırlı bir kaynak, İşgalci İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes anlaşmasının, esir takası ile gözaltındakiler, tutuklular ve insani ateşkes aşamalarından oluştuğunu belirtti.

Mısırlı kaynak, Mısırlı müzakere heyetinin her iki taraftan da olumlu dönüşler aldığını ileri sürdü.

Mısır’ın, gerilimi sona erdirmek ve iki taraf arasındaki ateşkes anlaşmasının başarısı için çabalarını sürdürdüğü aktarılan haberde, aynı kaynak, ara bulucu Mısırlı güvenlik heyetinin, her iki taraftan da (Hamas ve İşgalci İsrail) olumlu dönüşler aldığını ve ateşkes için temaslarını yoğunlaştırdığını kaydetti.

Mısır’ın Darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de yaptığı açıklamada, “Gazze Şeridi'nde kapsamlı bir ateşkes sağlanmasına yönelik mevcut müzakerelerde yaşanan olumlu gelişmeleri yakından takip ediyorum.” demişti.

Sisi, "Filistin halkının yaşadığı insani trajedinin sona ermesi ve (iki taraf arasında) tutuklu ve esirlerin değiştirilmesinin tamamlanmasına yol açacak bir anlaşmaya varılması için tüm taraflara daha fazla çaba göstermeleri" çağrısında bulunmuştu.