İşgal güçleri, köylere baskın düzenledi

Siyonist işgal güçleri dün gece Filistin’de köylere baskın düzenledi. Abud’da direniş gösteren köy halkına karşı gerçek mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanan işgalcilerin Deir Nizam köyünün de tek girişini kapatarak köyü ablukaya aldığı belirtiliyor.

İşgal güçleri, köylere baskın düzenledi

İşgal güçlerinin dün gece Ramallah’ın kuzeybatısındaki Abud köyüne baskın düzenlemesi üzerine işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, işgal güçleri taş atarak baskına direnmeye çalışan köy sakinlerine karşı gerçek mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandı. Ölü ve yaralı olup olmadığı ile ilgili herhangi bir bilgi ise verilmedi.

Öte yandan işgalci çetenin Ramallah’ın kuzeybatısındaki Deir Nizam köyüne de baskın düzenlediği ve Yahudi yerleşimcilerin köyün açık olan tek girişini kapatarak siyonist işgal çetesinin himayesinde köyün girişinde toplandığı ifade edildi.

 Deir Nizam köyünün sık sık işgal güçlerinin ve köy topraklarının bir kısmını gasp eden Halamish Yahudi Yerleşkesi’nden gelen yerleşimcilerin baskınlarına maruz kaldığı, siyonistlerin köyün güney ve kuzey girişlerini demir kapılarla kapattığı, üçüncü girişinde de askeri kontrol noktası kurarak trafiği aksattığı ve köy sakinlerineeziyet ettiği belirtildi.

 Bu arada, Filistinli direnişçilerin dün akşam Cenin’in güneybatısındaki Ya’bed beldesi yakınlarında işgal güçlerine ait Dotan askeri kontrol noktasına ateş açtığı bildirildi.