Mahkemeye ifade vermesi için Trump'a 25 Ağustos'a kadar süre tanındı

ABD'de Fulton Bölge Savcısı Fani Willis, Georgia eyaletindeki 2020 Başkanlık Seçimi sonuçlarına müdahalede bulunduğu iddiasıyla hazırlanan iddianame kapsamında eski ABD Başkanı Donald Trump'a mahkemeye gelip ifade vermesi için 25 Ağustos'a kadar süre tanıdı.

Mahkemeye ifade vermesi için Trump'a 25 Ağustos'a kadar süre tanındı

CBS News televizyon kanalının haberine göre, Willis, Trump ve ekibine yönelik 98 sayfalık 41 suçlamanın yer aldığı iddianame hakkında basın açıklaması yaptı.

Willis, aksi ispatlanana kadar tüm sanıkların "masum" kabul edildiğini hatırlatarak, iddianame kapsamında Trump'ın yanı sıra aralarında eski avukatları Rudy Giuliani ve John Eastman ile eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'ın da bulunduğu 18 kişiye daha suçlama yöneltildiğini bildirdi.

"Eyaletin bu süreçteki rolü, demokrasimizin işleyişi için elzemdir." ifadesini kullanan Willis, sanıkları gönüllü olarak 25 Ağustos yerel saatle 12.00'ye kadar mahkemeye gelerek ifade verme fırsatı tanıdığını belirtti.

Willis, duruşma tarihlerinin yargıçlar tarafından belirlendiğini anımsatarak, dava kapsamındaki ilk duruşmanın 6 ay içinde yapılması için talepte bulunacaklarını kaydetti.

Her eyalette olduğu gibi Georgia'da da seçim sonuçlarının yanlış olduğuna inananların, eyalet mahkemelerinde bu sonuçlara itiraz etmesine izin veren yasaların bulunduğuna işaret eden Willis, sanıkların seçim itirazlarına ilişkin yasal sürece uymak yerine iddianamede belirtildiği üzere Başkanlık Seçimi sonuçları konusunda "suç teşkil eden bir şantaj girişiminde bulunduğunu" söyledi.

Willis, şantaj suçlamalarının şartlı tahliyeyi kapsamadığını belirterek, Trump ve diğer 18 sanığın suçlu bulunmaları halinde hapis cezasına çarptırılabileceğine dikkati çekti.