Küresel İfsat Projesi: lgbti - 2 / Muhammed Hadi

Lgbti konulu yazımın bu haftaki bölümünde, küresel bir güç olan Stonewall örgütlenmesinden bahsedeceğim.

Küresel İfsat Projesi: lgbti - 2 / Muhammed Hadi

“Ey insanlar! Biz sizi, bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve örfler yoluyla tanışıp kaynaşasınız diye sizi milletlere, boylara ayırdık. Hiç kuşkusuz, Allah katında en seçkininiz, sakınılması gereken şeylerden en çok sakınanınızdır. Allah her şeyi bilir, her şeyden haberdardır.” (Hucurat 13)

Lgbti konulu yazımın bu haftaki bölümünde, küresel bir güç olan Stonewall örgütlenmesinden bahsedeceğim. Bu örgüt ile ilgili geçen haftaki yazımda değinimi hatırlayacak olursak: 28 Haziran 1969’da ABD’nin New York şehrinde yer alan Stonewall adındaki bir bara, polisin yaptığı baskın, lgbti örgütlenmelerinin tetikleyicisi olmuş ve zamanla bu örgüt, etkin bir duruma getirilmiştir.

Stonewall, her yıl dünya genelindeki şirketler hakkında hazırladığı raporları kamuoyuyla paylaşmaktadır. Bu raporlar, hangi şirketin ne kadar eşcinsel çalışanı olduğunu, eşcinsellere tanınan hakları, iş sözleşmeleri, cinsiyet tanımlamaları ve eşcinsellere kıdem desteği gibi bir çok başlığın istatistiğini içeriyor. Dünya genelindeki şirketler endeksinde ilk 100 şirketin listesi hazırlanıp paylaşılıyor. Bu raporlar, işyerleri üzerinde birer baskı aracı olarak kullanılıyor. Stonewall, hazırladığı listelerle sadece şirketlere değil, devlet kurumlarına da kendi çalışmalarını dayatıyor.

Kurumların ve şirketlerin eşcinsel çalışanlarının olması Stonewall ve benzeri örgütlenmeler için yeterli görülmüyor. Bazı şirket ve kurumlar, çalışanlarına anne, baba, erkek, kadın vb. herhangi bir sınıflandırmanın veya tanımlanmanın yapılmayacağını deklare etmişler. İş sözleşmeleri gibi kayıt formlarında, erkek ve kadın tanımlamasının yanına cinsiyetsiz tanımını eklemişken, şimdi de hiç bir cinsiyet tanımlamasına yer verilmemeye başlandı.

(Çeşitlilik Liderleri) adı altında lgbti’ye destek veren ve bu çalışmalarda öncülük yapan şirketleri belirleme adına; çalışanlar, Avrupa şirketlerini çeşitlilik konusunda puanlıyor.

Financial Times, pandeminin getirdiği daha atomize çalışma modellerinin kapsayıcılık konusundaki tartışmaları ön plana çıkardığı bir zamanda, üçüncü yıllık (çeşitlilik liderleri) sıralamasını yayınladı. 16 Avrupa ülkesinde yapılan “bağımsız” bir anket çalışması, Nisan ve Ağustos 2021 arasında belirlendiği raporunu kamuoyuna paylaştı. Statista, ayrıca insan kaynakları ve işe alım uzmanlarının görüşlerini de aldı. Değerlendirilen 15.000 şirket arasından uygun puana sahip şirketlerden en yüksek puana sahip, 850 işletme nihai listeyi oluşturdu. Bu listenin linkini paylaşacağım. Merak edenler bu linkten listeye ulaşabilirler.

https://www.ft.com/content/33d5efd6-0f1b-4d0d-b5eb-34aab642ad7e

Cinsiyet ve ahlak asimilasyonu büyük bir kitle tarafından desteklenerek ilerlese de, bu oluşuma direnen devlet ve kurumların ve de bazı devlet liderlerin olduğunu da hatırlatmak isterim. Bunlardan bazıları: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: “Halkın lanetlediği hiçbir yanlışın bu ülkede kök salma ihtimali yoktur. Türkiye milli ve manevi yapısını hedef alan saldırılara karşı da mücadele edecek güce de sahiptir. Rabbimden milletimizi ve ülkemizi bu tür sapkınların yol açacağı beşeri felaketlerden korumasını niyaz ediyorum. Buradan milletimin tüm fertlerini rabbimizin yasakladığı her türlü sapkınlığı sergileyenlere karşı dikkatli olmaya, tavır almaya davet ediyorum.” 

Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zaman, Macaristan’daki lgbti karşıtı yasayı değerlendirirken eşcinselleri iğrenç bulduğunu söyledi ve ayrıca lgbti yürüyüşlerine de karşı olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, “Batı’nın, çocuklara cinsiyet değiştirmenin normal olduğunu empoze etmesini, insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu düşünüyorum” dedi.

Dünyaca ünlü bazı Avrupa gazete ve Dergi çalışanları da kendi kurumlarının lgbti propagandası yaptığı gerekçesiyle işlerinden ayrılma kararı aldıklarını açıkladılar. Bu tür taraflı haberlerin gazetecilik kimliğine ters olduğunu vurguladılar.

Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine yönelik ayrımcılıkla mücadele adı altında , AB ve Türkiye” ye yönelik çalışmalar ve gelişmelerle devam edeceğiz inşallah.

Muhammed Hadi / Habernas