'Kurban' şehidleri bayramda unutulmadı

2014'ün Kurban Bayramı'nda muhtaçlara kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları, kabirleri başında anıldı.

6-7 Ekim 2014’te kurban eti dağıtırken PKK/HDP’liler tarafından katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş kabirleri başında anıldı. Aynı mezarlıkta bulunan Turan Yavaş ve evinden çıkarken suikast sonucu şehid edilen Aytaç Baran da unutulmadı.

Şehitler Kervanı Platformunun öncülüğünde gerçekleşen anmaya şehid yakınları ve sevenleri yoğun teveccüh gösterdi.

Anma kapsamında şehidlerin kabri başında Yasin-i Şerif okundu, dua edildi.

Şehidlerin sevenleri ve dava arkadaşları, bir bayramı daha buruk geçiren ailelere sabr-ı cemil temennilerinde bulundu.

Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, her Kurban Bayramı'nda oğlunun ve arkadaşlarının şehadetlerinin akıllara geldiğini ifade etti.

Hüseyin Dakak'ın babası Öztekin Dakak da her Kurban Bayramı'nda kendilerini unutmayana Müslümanlara teşekkür etti.

Oğlunun ve arkadaşlarının şehadetlerinin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen acılarının taze olduğunu belirten Dakak, "500 sene de geçse vallahi bu acıyı unutamayacağız. Allah bize Hazreti İbrahim'in sabrını versin. Oğlumuz İsmail gibiydi." dedi.

Hasan Gökgöz'ün babası Hacı Mehmet Gökgöz, bayramların gelmesiyle bir hüzün içeresine girdiklerini ancak, şehidlerin sevenlerinin ve dava arkadaşlarının ziyaretlerinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Oğlunun şehadetiyle şeref duyduğunu söyleyen Gökgöz, "Elhamdülillah çevremizde Hasanlar var. Buraya gelenler de birer Hasan, Hüseyin, Yasin, Aytaç, Turan'dır. Şehadet güzel ve mertebesi yüksek olduğundan dolayı bizler mutluyuz. Her şeye rağmen canımız Allah'a feda olsun. Bir değil bin Hasan da olsa feda etmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

Kabir ziyaretine; HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, teşkilat üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcılar sıraya girerek tek tek birbirlerinin ve şehid ailelerinin bayramını tebrik etti.

İLKHA