Kuran Nesli Platformundan Miraç Kandili mesajı

Kuran Nesli Platformu Miraç Kandili vesilesiyle yayımladığı mesajda, depremzedeler için bu zor dönemde Allah'ın rahmeti ve inayetine sığınıp çokça dua ve istiğfar edilmesi gerektiğini belirtti.

Kuran Nesli Platformundan Miraç Kandili mesajı

Kur'an Nesli Platformu adına açıklamalarda bulunan Şırnak İl Koordinatörü Kadri Özalp, müminlere namazın hediye edildiği Miraç Kandili'nin önemine dikkat çekti.

Allah'a hamd edip Hazreti Peygambere (Sallallahu Aleyhi Vesellem) salat ve selam getirerek konuşmasına başlayan Özalp, "Kulu Muhammed'i geceleyin, Mescid-i Haram'dan kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz ki her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla gören O'dur." (İsra Süresi 1.) ayetiyle devam etti.

Miraç mucizesi, Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem), en büyük dostu, sırdaşı ve tesellisi Hazreti Hatice ile hamisi, amcası Ebu Talib'in vefat ettiği hüzün yılında ve baskılar yüzünden İslam davetinin iyice zorlaştığı Mekke'den farklı bir yer aramak gayesiyle çıktığı, müminlerin yüreklerini parçalayan Taif yolculuğundan sonra meydana gelmiştir. Bu büyük sıkıntılardan sonra Miraç mucizesiyle, Yüce Allah, Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ve ashabı kirama büyük bir feyz ve bereket ihsan etmiştir. Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Mekke'den Kudüs'e, oradan da Sidretül Müntehaya yaptığı bu mübarek yolculuk, Recep ayının 27 sine denk gelen gece vuku bulmuştur. Bu mübarek gecede Yüce Rabbimiz, Resulü Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ile tekellüm etmiş ve onun şahsında İslam ümmetine üç hediye vermiştir. Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) gözümün nuru diye tanımladığı namaz beş vakit olarak farz kılınmış, Bakara Suresi'nin son 2 ayeti nazil olmuş ve ümmetin, Allah'a şirk dışındaki büyük günahlarının affedileceği müjdesi verilmiştir. Miraç gecesi, mukaddes şehir Kudüs'e ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya karşı olan sorumluluğumuzu hatırlatır. Sorumluluğumuz gereği sadece Miraç gecesi değil, Kudüs tekrardan tamamen İslam beldesi olana kadar Kudüs'le birlikte olmalı ve terör şebekesi İsrail'e, maddi ve manevi karşı durmaya devam etmeliyiz." dedi.

Mübarek Miraç gecesinde mü'minlerin yapması gereken hususlara değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rahmetin sağanak halinde yağdığı böylesi bir gecede Allah'a daha yakın olmaya çalışmalı ve Allah'a yaklaşmanın da onun emirlerini yerine getirmek, yasak ettiği şeylerden kaçınmakla mümkün olduğunu bilmeliyiz. O halde bu gece 'Namaz müminin miracıdır.' düsturuyla secdelerimizi çoğaltalım, Kur'an'ı ayet ayet kalbimize nakşedelim. Ellerimizi semaya açıp zalimlerin darmadağın ettiği ümmet coğrafyasının kurtuluşu, birliği ve özellikle 6 Şubat'ta meydana gelen, hepimizi derin bir hüzne boğan Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde vefat eden, yaralanan, bu felaketten zarar gören, evini, yakınlarını kaybeden depremzedeler için bu zor dönemde Allah'ın rahmeti ve inayetine sığınıp çokça dua edelim. Her türlü bela ve musibetin def'i için maddi ve manevi bir bilinçle, bol bol tevbe ve istiğfar edelim.

Son Olarak Özalp, "Mübarek Miraç gecesi vesilesiyle tüm İslam âleminin Miraç Kandili'ni tebrik eder, bu gecenin başta Kudüs olmak üzere ümmet coğrafyasının kurtuluşuna ve içinden geçtiğimiz şu zor zamanlarda ümmetin dayanışma ve birliğine vesile olmasını Allah'tan niyaz ederiz." dedi. (İLKHA)