Kabil Havaalanı bölgesinde canlı bomba saldırıları: 40 ölü

ABD medyası, Kabil Havalimanındaki patlamada 4 Amerikan askerinin öldüğünü, 3 askerin de yaralandığını bildirdi. Siviller arasında da onlarca ölü ve yaralı bulunduğu açıklandı.

ABD'li yetkililer havaalanı bölgesinde meydana gelen patlamanın 'intihar saldırısı' olduğunu öne sürdü.

İlk patlama, İngiliz birliklerinin, gazetecilerin ve BM yetkililerinin kaldığı Barons Oteli'nin dışında bir intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildi.

Ardından ikinci patlama, Hamid Karzai havaalanının kapısında toplanan Afgan kalabalığınının içinde meyadana geldi.

Batılı yetkililer saldırılarda en az 13 kişinin öldüğünü söylerken, saldırıları şiddetle kınayan Taliban ise yaptığı açıklamada, en az 40 kişinin öldüğünü ve onlarca kişininde yaralandığını duyurdu.

Reuters haber ajansı, bir ABD yetkilisine dayanarak, ilk belirlemelere göre patlamanın bir intihar bombası olduğunu duyurdu. Yetkili, patlamada başka yaralı ve can kayıplarının olduğunu ancak kurbanların uyrukları ya da sayılarının henüz bilinmediğini kaydetti.

ABD medyası: Patlamada 4 ABD askeri öldü, 3 asker de yaralandı

ABD medyası, Kabil Havalimanındaki patlamada 4 Amerikan askerinin öldüğünü, 3 askerin de yaralandığını bildirdi.

Konuya ilişkin Twitter'dan açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby ise "Abbey Kapısı yakınlarındaki patlamanın, birçok ABD'li (asker) ve sivil zayiatla sonuçlanan karmaşık bir saldırının sonucu olduğunu teyit ediyoruz. Ayrıca Abbey Kapısına kısa mesafedeki Baron Hotel'in yakınında da en az bir patlama daha doğrulayabiliriz. Güncel bilgiler vermeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Danimarka da dahil olmak üzere NATO ülkeleri bu akşamki tahliye çalışmalarını durdurdu. Havaalanının kapıları ABD birlikleri tarafından mühürlendi.